A tartós burkolathoz fontos a jó fugaválasztás!

Otthonunk kialakításánál érdemes követni a legújabb trendeket a hidegburkolatok esetében, hiszen a burkolati kínálat folyamatosan változik, ám ezzel együtt figyelnünk kell a burkolatok közötti réseket kitöltő fugázóanyagok helyes kiválasztására is. Nézzük meg, milyen szempontokat kell számításba vennünk a választásnál!

Forrás: Adobe Stock

Színharmónia

Az első és legfontosabb szempont a színharmónia megteremtése. Törekedjünk mindig a burkolt felület egységes kialakítására. Válasszunk a burkolólapok árnyalatából fugaszínt, és minden esetben próbáljuk le, a beépítés helyén hogyan mutat majd a fuga és a lap együtt. Nem mindegy az sem, hogy oldalfalról vagy padlóról beszélünk, mert a fények befolyásolhatják az összképet.

Forrás: Mapei

A fuga anyaga

A másik nagyon fontos szempont a fuga anyagtípusa. Ki ne tapasztalta volna a saját lakásában, hogy egy fuga elkoszolódott vagy foltossá vált a használat során?
Ha ezek a konyhai katasztrófák egy cementes fugával történnek, akkor sajnos visszafordíthatatlan a baj, mert a cementes anyagok magukba szívják a szennyeződést, és nem távolíthatóak el teljes mértékben a felületről. A cementes fugákat olyan helyekre érdemes csak beépíteni, ahol kevésbé éri szennyeződés a burkolatot, pl. nappaliban, szobákban.
Ha szempont az, hogy a fuga évekig könnyen tisztítható és színtartós legyen, mindenképp epoxi fugázóanyagot válasszunk! Az epoxi fugába nem tud beszívódni a szennyeződés, így tartós, szép fugaképet alkot hosszútávon. A MAPEI legújabb könnyen bedolgozható epoxi fugáját– a Kerapoxy Easy Design terméket – elsősorban lakossági felhasználásra fejlesztették ki. A termék kifejezetten a mostani lapburkolati trendhez illeszkedik, és 40+1 (+1 szín az áttetsző) színben elérhető, így mindenki megtalálja a tökéletes árnyalatot. Ha pedig valami nagyon különleges megjelenést szeretnénk, akkor a Kerapoxy Easy Design 700 áttetsző színéhez adjunk hozzá Mapecolor Metallic metál hatású port!

Fugatervezés applikációval

Ha szívesen megnézné előre, hogy a kiválasztott burkolathoz milyen fugaszín mutat a legjobban, próbálja ki a Mapei ingyenes fugatervező applikációját! Ebben elég lefotózni a burkolatot, és az összes létező fugaszínt megnézhetjük a mobiltelefonunkon.

Forrás: Mapei


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop