A számítógép, mint házimozi központ

Kényelmes megoldás a nappaliban egy okostévé elhelyezése. A több százezer forintos vadonatúj készüléket még meg sem tanultunk teljes biztonsággal kezelni, minden funkcióját kihasználni, a gyártó máris piacra dobja a második szériát az eszközből. A legtöbbször a panel, a vezérlés és a csatlakozók is megváltoznak. Ezek mellett bizonyos szolgáltatások már nem elérhetőek, de megjelennek újak. Laikusként néha követhetetlen.

aszamitogepminthazimozi 720

A szórakoztató elektronikai eszközök piaca nagyon gyorsan fejlődik. A meglévő televíziónk tudása tovább már nem fog fejlődni. Mutatunk egy jobb lehetőséget, amellyel a legbutább televíziót is a legokosabb kijelzővé varázsolhatjuk.

Lehetőségek a HTPC-ben
PC-ről van szó, abból is az asztali kivitelről. Ne ijedjünk meg, ehhez nem kell lakásunkban egy olyan klasszikusnak mondható számítógép sarkot kialakítani. A házimozi rendszerhez elegendő egy egyszerű alapszintű számítógép beszerzése. A választás során vegyük figyelembe azt, hogy a multimédiás központnak konkrétan milyen feladatokat szánunk. Ha film, zene, sorozat lejátszásához, valamint webes böngészéshez használjuk, akkor egyáltalán nem kell nagy költségbe verni magunkat. Amennyiben egy kalap alatt szeretnénk játékra is használni, ahhoz már egy erősebb konfigurációt kell bevetnünk.

A házimozi-PC legnagyobb előnye, hogy szoftveresen bármihez használható. Abban az esetben, ha a számítógép hardvere túl gyenge lenne, azt sokkal egyszerűbben és olcsóbban megerősíthetjük, mint amennyibe egy új televízió kerülne. A házimozi-PC bármikor használható máshol, másik eszközzel is.

Kialakítások
A házimozi-PC napjainkban már nem luxuscikk. A méretek és a zajszint is rendesen leredukálódott az utóbbi években. A hosszú előéletének köszönhetően már kiforrott megoldásokból válogathatunk, mind a hardverek és mind a szoftverek területén.
Az alap Windows rendszere nem igazán optimális erre. Legjobb egy célszoftvert bevetni. Az egyik legelterjedtebb a Kodi, amely ingyenes, és nagyon sok beépülő moduljával szinte minden feladatra alkalmas. A Linux egyik speciális kiadásában gyárilag beépítették a Kodi kezelőfelületét és annak extráit.
Belépő szinten ajánlható a minigép, mely mobil komponensekből épül fel. Általában Celeron vagy Pentium CPU, 4 vagy 8GB RAM-mal jellemző, melyhez rendszermeghajtónak SSD-t használnak.

Az SSD előnyösebb megoldás a HDD-vel szemben. Egy ilyen gép játékokhoz is alkalmas. Fejlesztenünk 3D-s játékok, és 3D filmek megjelenítéséhez szükséges. Azokhoz már gamer PC-t kell kiépíteni.
Rendszermeghajtónak alap vagy gamer gépek esetében is jó választás az ADATA SU650 240GB SSD meghajtó. Nagy tárhely, hangtalan és gyors működés jellemzi.

Ahhoz, hogy egy ilyen rendszert összerakjunk, a mai televíziók áránál sokkal kevesebbet kell ráfordítanunk. A PC elemeit megrendelheti a Gigaplaza.eu online áruházában. Széles kínálat, verhetetlen árak és elégedett vásárlói visszajelzések a legfőbb jellemzőik.

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop