Otthonunk középpontja a konyha, ott pedig a hűtőszekrény. Nem véletlen, hogy a hűtőre mágnesezett cetliken cserélnek gazdát az üzenetek, hiszen itt biztosan megfordul a család apraja-nagyja… Ma a hűtő nem csak a napi élelmiszerek tárolására szolgál: a nagybevásárlások során több napra, sot, több hétre elegendő élelmiszert vásárolunk. A jó hűtőszekrény stratégiai partnerünk, a Samsung jól tudja.
A Samsung okos otthoni koncepciójával részesei lehetünk egy jól szervezett, tökéletesen működő otthonnak, ahol minden háztartási eszköz azért van, hogy megkönnyítse a dolgunkat. A legújabb alulfagyasztós hűtőszekrények nem csupán egyedi kivitelezésükkel tűnnek ki, de olyan exkluzív tulajdonságaikkal is, amelyeknek köszönhetően a háztartási feladatok hatékonyabbá, egyszerűbbé, szórakoztatóbbá válnak. A Samsung átformálja eddigi szokásainkat.
Még több hely a friss, egészséges élelmiszereknek
A kihívás: Egyre több a biopiac, és egyre több organikus ételt találni a boltok polcain. Étrendünkben egyre előkelőbb helyet kap a nyers, természetes élelmiszerek és a szabad tartású állatok húsának fogyasztása. A friss élelmiszerek tárolásához még több helyre van szükség!
A megoldás: A Samsung új alulfagyasztós hűtőszekrényeit a maximális helykihasználás szellemében tervezték. Az „Easy slide” kihúzható polc görgőkön, könnyedén mozgásba hozható, így az élelmiszerek egyszerűen bepakolhatók és elérhetők a leghátsó részen is.
Maximális frissesség, minimális energiafogyasztás
A kihívás: Az ergiamegtakarítás kulcskérdés a konyhában is. A legtöbb, hagyományos kompresszorral működő készülék magas energiafogyasztásának oka, hogy a kompresszor nem állandó alacsony terhelés mellett működik, hanem csak egy megadott hőmérséklet elérése után kapcsol be, a visszahűtés pedig több energiát igényel, mint a szinten tartás.
A megoldás: A Samsung „Digital Inverter Kompresszora” intelligens vezérléssel, ki- és bekapcsolgatás nélkül tartja a kívánt hőmérsékletet, ezzel energiát takarít meg, és védi a környezetet is. A gyakori ajtónyitogatás, vagy éppen egy tányér melegebb étel behelyezése esetén az új kompresszor képes hideg levegővel gyorsan szabályozni a hűtő hőmérsékletét, csökkentve az energiafogyasztást. A húsok, zöldségek és gyümölcsök mindig optimális hőmérsékleten tárolhatók, így megőrzik frissességüket. A hűtőben egy önálló vezérlésű, a hőmérsékletet külön állítható rekesz, CoolSelect Zone is dolgozik. Olyan, mintha két hűtőnk lenne egyben.
{gallery}images/stories/haztartas/2013_02/samsung{/gallery}
Egyszemélyes vacsoráktól a baráti összejövetelekig
A kihívás: A nagy társasági események nagy hűtőt kívánnak: az óriási pizzásdobozok és a többliteres üdítők hűtése legtöbbször gondot okoz, ahogyan az is, hogy a kivehető fiókokba képtelenség a nagyobb dolgokat tárolni.
A megoldás: A Samsung hűtőit „Full Open Box”, teljesen kihúzható fagyasztófiókokkal szerelték fel, így a teljes kapacitásuk kihasználható. A praktikus kivehető „Grab’n Go” kosárban pedig kényelmesen elhelyezhetők, főzés, illetve tálalás során egyben kivehetők és mozgathatók a szószok és öntetek. Az ajtón „Big Guard”, mély, állítható nagy ajtórekeszeket alakítottak ki, hogy a testes, magas üvegeket is elhelyezhessük.
No Frost, a jég ellensége
A kihívás: Ha jég rakódik a hűtést biztosító felületre, elzárja azt a belső tértől. Így ahhoz, hogy lehűlhessen, hogy a hideg átjusson a jégrétegen, egyre nagyobb és nagyobb erőkifejtésre van szüksége a hűtőrendszernek. Romlik a hűtőteljesítmény, miközben megnő az energiafogyasztás. Ráadásul a tárolótérben nem egyenletes a hűtés, így bizonyos élelmiszerek fagyosabbak, mások kevésbé hidegek lesznek. Ha nem távolítjuk el a jeget, a pozitív hőfokra hűtő készülékben tárolt élelmiszerek felületén és a szekrény belsejében penész képződhet.
A megoldás: A „No Frost” technológia lényege, hogy a hűtőben nem képződik jégréteg, és nincs szükség többé leolvasztásra sem. A hűtés nagyságrendekkel hatékonyabb, az ételek nagyságrendekkel rövidebb idő alatt lehűlnek, az áramfogyasztás pedig számottevően kisebb, mintha hagyományos hűtőnk lenne. Nincs többé baktériumtenyészet, sem penészképződés.
Hozzászólások