Üde, retrós hangulatban

Anno nyomda, ma komfortos lakóház, amelyben Clare Pascoe angol belsőépítész többhálószobás lakást tervezett klasszikus és vintage berendezéssel a skandináv stílus visszafogott színeivel.

uderetroshang 720

A dél-angliai Chichester római kori fallal körülkerített történelmi városnegyedében találjuk ezt a retro és a skandináv lakberendezés stílusjegyeit egyaránt magán viselő három hálószobás otthont. Az épületet nemrégiben alakították át kormfortos lakóházzá. Tulajdonosai, Mark és családja a belsőépítészeti munkákat egy londoni cégre, a Pascoe Interiors-ra bízták, akinek alapítóját, Clare Pascoe-t, a The Telegraph és sok más angol sajtó is napjaink Nagy-Britanniájának húsz legjobb lakberendezői között tartja számon.

Pascoe a kortárs dizájn nagy elkötelezettjeként valóban testre szabottan és magas szinten alkalmazkodik megrendelői igényeihez, mint ahogy ezt számos szép munkája is bizonyítja. E projektjénél a korszerű berendezés az acélhomlokzatú, lapostetős épület modern jellegéhez alkalmazkodik, anélkül, hogy az ultramodern minimált jelentene. A tulajdonosok egyetértettek Pascoe-val abban, hogy a „gyár jellegű” épületben a nagyon modern stílusú berendezés túlságosan erőszakos volna. Helyette egy klasszikusabb és retrosabb stílust választották. Szürkésfehér belső falakkal, világos fából készült parkettával, nagy tolóajtójával a nappaliban az összhatás világos, friss. A dekoráció fő eleme a bézs, a homok, tompa fehér és barna színek, amelyek összekötik a különböző tereket. A semleges háttér kiváló alkalmat teremtett, hogy Pascoe becsempésszen egy-két erősebb, eredetibb motívumot, fényesebb felületet is, mint egy mintás szőnyeget, színes dizájn széket, geometrikus tapétát vagy néhány bohókásabb kiegészítőt, gombóc lábtartókat az emeleti szobában.

A bútorozásnál meglehetősen szűk költésvetéssel kellett számolni, ráadásul csak néhány hét állt rendelkezésre a vásárláshoz. Az anyagi lehetőségek olyan cégekre korlátozódtak, akik tűrhető árakon kínálnak minőségi, elegáns bútorokat. Mintás tapéták, textíliák és anyagok, egyedi vintage dizájntárgyak tökéletes ízléssel összeválogatott kombinációját találjuk minden helyiségben, nélkülözve az eklektikus túlzsúfoltságot. Meleg és semleges színpalettájával és a század közepére jellemző bútoraival Pascoe tehát teljesítette megbízóinak egy igazi, otthonos otthonról szóló elvárásait.

  

„Egy enteriőr legyen szép, egyedi, személyre szabott és egy életre szóló!” szól Clare Pascoe brit lakberendező mottója. Stílusára a modern és vintage finom keveredése jellemző, megfűszerezve az összhatást néhány színes eklektikus elemmel.

uderetroshang portre

 

Clare Pascoe
lakberendező

www.pascoeinteriors.com

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop