A fürdőszoba-világítás titka

Megnyílt a Sapho kétszintes bemutatóterme
Fenséges szénsavas víz, egyenesen a csapból
Falhűtés, a láthatatlan alternatíva

A jó fürdőszoba-világítás elegendő fényt biztosít sminkeléshez, borotválkozáshoz, ugyanakkor kellemes hangulatvilágítást is nyújt kikapcsolódáshoz, tisztálkodáshoz. Ehhez természetesen többféle fényforrásra lesz szükségünk még a legkisebb fürdőszobában is.

A praktikus fürdőszoba-világításnak része a központi általános világítás, a funkcionálisan fontos tükörvilágítás és a hangulatvilágítás egyaránt, ám a biztonsági szempontokat sem hagyhatjuk figyelmen kívül. A lakás egyéb részeivel szemben a pára és vízterhelés miatt itt speciálisabb megoldásra, nagyobb odafigyelésre van szükség, mert a víz közelsége miatt csak olyan lámpát tehetünk be, aminek megfelelő az IP védettsége. Érdemes IP44 vagy ennél még nagyobb védettségű lámpákat választani, ezek már fröccsenő víz ellen védettek.


Mennyezeti világítás. A mennyezeti lámpa feladata az egész fürdőszoba bevilágítása, ezért arra figyeljünk, hogy ez szórt fényt adjon ahhoz, hogy jól lássunk mindent a tevékenységünk során. Választhatunk mennyezeten kívüli falilámpákat, amelyek között már vannak nagyon modern megjelenésű LED lámpák is. Álmennyezetbe LED világítással spotokat vagy süllyeszthető LED mélysugárzókat, kisebb LED paneleket tehetünk.


Tükörvilágító lámpa. Mindenképpen érdemes az általános fürdőszobai világítást kiegészíteni tükörvilágítással. A tükörvilágító lámpa szerelhető a tükör mellé vagy fölé. Ha a tükör mellé helyezzük mindkét oldalra, akkor két irányból érkezik a fény, de jó megoldás a tükör fölött elhelyezett LED lámpa is, amely modernebb hatású.


Hangulatfények a fürdőszobában. A fürdőszobai kellemes légkör segíti a pihenést, ellazulást a mindennapok fáradalmai után. A frissítő zuhany is jobban esik, ha kiegészítő fényekkel vesszük körbe magunkat relaxációs célból. A színváltós vagy meleg színű rejtett világítások a fürdőszobában is ötletesek, amelyeket LED szalagokkal kivitelezhetünk. Különböző dekoratív elemekkel fokozhatjuk a fürdőszoba lakályosságát: ha beugrókat alakítunk ki dekortárgyaknak, vagy egy gyönyörű kádat, mosdókagylót, képet vagy csemperészletet szeretnénk kiemelni, akkor ezeket az izgalmas elemeket lássuk el kellemes meleg fényű hangulatvilágítással. Nagyon praktikus megoldás, ha külön éjszakai fényt is beépítünk, amely mozgásra kapcsol fel.

Nagyon fontos, hogy jól tervezzünk, legyünk kreatívak, mert a burkolatok miatt később nehéz lesz a változtatás. Ezeket a szempontokat figyelembevéve jól funkcionáló, ugyanakkor meghitt, otthonos lesz fürdőszobánk világítása. A KANLUX termékek ezekre a világítási feladatokra is megoldást kínálnak.

www.kanlux.hu

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop