Tapéta hálószobába?

Talán egyetérthetünk abban, hogy hálószobánk a legintimebb, a legszemélyesebb tér az otthonunkban. Egyedi bútorokkal, meghitt fényekkel, stílusos kiegészítőkkel is sokat tehetünk az igazán hozzánk illő hálószoba kialakításáért, azonban a színek, különösen a nagyobb felületek – padló vagy a falak színei – határozzák meg leginkább. Egy meghitt, nyugalmat árasztó tapéta például szuper választás.

Szerencsére napjainkban újra előkerült a tapéta, mint a falak egyik legfőbb díszítőeleme. Ami nem is csoda, hiszen a mai innovatív technológiáknak és anyagoknak köszönhetően ezeket az újgenerációs vinyl tapétákat könnyű feltenni. A teljes száradás után (ha esetleg megunnánk vagy költöznénk) könnyedén el is távolíthatók, egy nedves ruhával még tisztíthatók is, márpedig a mai egészségtudatos világunkban ez sem utolsó szempont.


Fotó: As Creation / Trendwall 2

A hálószoba tapéta tekintetében is igen sokszínű lehet: a választék igen bőséges, így a klasszikus, a skandináv, a vintage, a drámai, az elegáns, a glamour vagy a modern stílusok kedvelői is meglelhetik saját, személyes kedvenceiket, s végül a legharmonikusabb tapéta kerülhet a hálószoba falaira.

1. Klasszikus elegancia, arany hímzésmintával
Ha egy klasszikusan elegáns, fenséges hálószobát szeretnénk, akkor ehhez tökéletes kiegészítő és háttér lehet egy ilyen sötétkék (vagy csokoládébarna) alapon rézszínű hímzett dekormintás tapéta. A geometrikus minták szimmetriája és a mély alapszínek nyugtatóan hatnak szemünkre, elménkre egyaránt. Egy ilyen tapéta a hálószoba mellett sok más térben is nyugodtan elhelyezhető (pl. nappali, előszoba, fürdőszoba), illik a skandináv és a modern enteriőrbe is, és a stabilitást hozó Föld elemet erősíti a térben.


Fotó: IS Design /Wall Fabric

2. Orientális hangulatban, az ősz meleg árnyalataiban
Azoknak, akik szívesen kalandoznának el az orientiális vagy a vintage stílusok irányába, és szeretik a természetből vett mintákat, színeket, mint ez a gyönyörű narancssárga naplemente árnyalat – azoknak bátran ajánljuk a nagyobb mintákat és az erőteljesebb színeket. Ha ehhez a hálószoba berendezése kellően egyszerű, letisztult, akkor a tapéta előkelő fókuszt ad a térnek. Most nagyon divatosak a levél és a fa, illetve faágakat ábrázoló minták, s ezek nemcsak a natúr stílusokban jelenhetnek meg, hanem a modern, az elegáns vagy a glamour terekbe is nyugodtan választhatjuk. Akár ezt a narancssárga és kék komplementer színekben pompázó, orientális stílusú szőtt hatású fa mintás tapétát is…


Fotó: IS Design /Wall Fabric

3. Légiesen hűvös, madár- és levélminták
Egy jó tapéta hálószobába tulajdonképpen bármilyen tónusú lehet – nem kell, hogy ragaszkodjunk a sötét és drámai árnyalatokhoz. Miért is ne választhatnánk akár egy ilyen hűvös, jegeskék árnyalatot, amellyel egyfajta légies könnyedséget vihetünk be a térbe. Mindezt társíthatjuk eleganciával, de a fiatalos jelleg is megjelenhet. Mindkét változathoz tökéletesen idomul ez a finom, hímzett madár- és levélmintás botanikus dizájntapéta, amely szintén nemcsak mint hálószobai tapéta jelenhet meg, de bármely helyiségben tökéletesen megállja a helyét. Az arany hímzett mintáknak és a trópusi hangulatnak köszönhetően egy ilyen tapéta igazán trendi és sokoldalú választás.


Fotó: IS Design /Embellish

4. Art Deco mintával, drámai és fémes árnyalatokkal
Mélyebb tónusok mellé is remekül illenek a fémes díszítések, minták! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ez a mélyzöld alapon arany art deco mintás tapéta! Apró, visszafogott mintázatának köszönhetően kellőképpen nyugtató és elegáns összhatást hoz a térbe, a Föld stabilitását és nyugodt energiáit testesítve meg. Nyugodtan válasszuk, ha modern, klasszikus mellett elegáns, glamour vagy art deco hálószoba enteriőrt tervezünk: egy ilyen tapéta hálószobába, nappaliba, étkezőbe, otthoni irodába szintúgy remek választás.


Fotó: As Creation / Trendwall 2

5. Textilmintás tapéta hálószobába? Abszolút, hiszen meleg, otthonos összhatást teremthetünk a finom szőttesek mintáival!
A hímzett minták mellett a textúrák, a különleges felületek is megjeleníthetőek ma már egy elegáns tapétán. Legyen akár betonhatás vagy a különböző kövek, fafelületek textúrái, ezek ugyanolyan divatosak és izgalmasak a különböző terekben. A textilek, szőttesek, vásznak vagy kötöttek textúrái a mai anyagtechnológiának köszönhetően egyre tökéletesebben jelennek meg a falainkat beborító burkolatokon, legyen az csempe, falpanel vagy tapéta. E textúrák nagyon közkedveltek, mert melegséget csalnak a rideg falakra, finomak, elegánsak, stílusosak, ezért a hálószobába ezeket a harmóniát teremtő anyaghatásokat különösen ajánljuk. Egy textil hatású tapéta kellemes, otthonos, meleg hangulatot kölcsönöz bármely élettérben, a maradék tapétát pedig nyugodtan felhasználhatjuk akár egy lámpaernyő készítéséhez, vagy könyveink, albumaink ízléses borításához is.


Fotó: Khroma /Tribute

6. Struktúrák világos, meleg árnyalatokban
A meleg fehér igazán hálás hálószobai tapétaszín, ha pedig némi gyöngyházzal keveredik, a nyers hatás is eltűnik, és az összhatás egyszerre lesz elegáns és modern. Ha nem kedveljük a mintásat, akkor válasszunk struktúrát vagy faktúrát, mert ezzel az egyediséget, a modern eleganciát és a kreatív, de harmonikus, finom megoldásokat éppúgy be tudjuk vinni a térbe, mint a különleges minták és színek jól eltalált kombinációival.


Fotó: Rasch /Kalahari

Összeállításunk természetesen csupán ízelítő: a 100 százalékos elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest kínálatában a páratlan kínálat mellett készséges szaktanácsadást is kaphatunk, ha pedig a webáruházból, otthonunk kényelméből vásárolnánk inkább, választásunkat megkönnyíti a profi kereső, ahol nemcsak színre, stílusra, hanem akár még helyiségekre szűrve is válogathatunk. Így pedig egészen könnyedén kiválasztható a megfelelő tapéta hálószobába, nappaliba, előszobába, étkezőbe, gyerekszobába vagy az otthoni irodánk falaira is.

www.tapetatrend.hu

Nyitókép forrása: As Creation / Trendwall 2


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop