Tetőablakra szúnyogháló?

Fotókon a Ludovika Campus
Így alakítsunk ki modern konyhát!
Gigászi teljesítmény, törpülő zajhatással

A tetőablakokat egyszerre szeretjük és utáljuk. A rengeteg plusz fény és remek kilátás mellett vannak kompromisszumok,
amelyek megnehezítik az életünket. Ezek egyike a tetőablak szúnyogháló, ami a billenő ablakoknál nem megoldható. Vagy mégis?

Tavasszal szúnyoginvázió, ősszel poloskahadsereg ékezése, egész nyáron pedig az idegesítő apró bogarak keserítik meg a tetőtéri lakásokban az életünket, mert a befelé billenő ablakoknál szinte lehetetlen megoldani a rovarháló felszerelését. Ne essünk kétségbe, szerencsére többféle tetőablak szúnyogháló is van már forgalomban, nem is akármilyenek.


A tetőtéri ablakok esetében a gondot a billenő ablaknyitási megoldás okozza, mert az ablak egyszerre mozdul be a lakás belterébe és a tetősíkon kívülre, ami lehetetlenné teszi mind a kül-, mind pedig a beltéri szúnyogháló felszerelését. Szerencsére már vannak olyan tetőablakok, amelyek vagy a felső harmadban billennek, ezáltal jóval kisebb mértékben lógnak be a beltérbe, vagy pedig teljes egészében a tetősíkon kívülre nyílnak, ezáltal megteremtik annak a lehetőségét, hogy a tetőablakra szúnyogháló kerüljön. A két nyitási mód mellett kétféle módon is lehet a tetőablakra szúnyoghálót szerelni: az egyik az ablakkávára, a másik pedig az ablak keretére szerelt, sínben futó tetőablak szúnyogháló. Értelemszerűen az ablakkeretre szerelt változat csak a tetősíkon kívülre nyíló ablaknál alkalmazható, ugyanakkor az ablakkávára szerelt változatot a klasszikus, középen billenő tetőtéri ablakoknál is használhatjuk az ablak résre nyitása mellett.

A szúnyoghálók egyik kellemetlensége, hogy néhány fajtája nem túl esztétikus, a tetőablakok esetében azonban a lehúzható tetőablak szúnyoghálót csak akkor kell néznünk, ha éppen bevetésen van. A használaton kívüli szúnyogháló ugyanis egy teleszkópos kar segítségével visszatolható a tokjába, így nem zavarja a lakás esztétikumát.

Egy elképesztő, szinte láthatatlan tetőablak-szúnyogháló is van már forgalomban, ami a normál szúnyoghálóknál jóval több fényt és levegőt enged be a lakásba, miközben kint tartja a zavaró rovarokat, és nem színezi el az ablakon beáradó fényt sem.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop