Rumos gombás gesztenyés rizottó

rumosgombasgesztenyesrizotto 720 – 1 kis fej vöröshagyma
– 400 gr rizottó rizs (carnaroli)
– 1 liter zöldség alap lé – 1,5 dl barna rum
– 5 dkg reszelt parmezán – 5 dkg vaj
– só, bors

A gombához:
– 50 dkg gomba
– 1 kis fej hagyma
– 15 dkg egész főtt gesztenye
– 1,5 dl rum

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a rizst, majd ráöntjük a rumot. Amikor a rizs beszívta a rumot, felöntjük éppen annyi alap lével, ami ellepi. Ha a rizs beszívta az alap levet, pótoljuk, egészen addig, amíg a rizs el nem készül (még éppen roppanós, de nem kemény, nem is túl puha). Ekkor hozzáadjuk a vajat, a sajtot, és hagyjuk elolvadni. A gombákat megmossuk, szárazra töröljük, feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, Hozzáadjuk a gombát, a gesztenyét, ráöntjük a rumot, megsózzuk, és 10 percig gyakori keverés mellett készre sütjük. A rizottót a gombás gesztenyével tálaljuk.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop