Hozzávalók:25 dkg hántolt köles, 1 csomag vajretek, 2 darab paradicsom, 2 szál újhagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, fél citrom leve, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, feketebors, só.
puhára a kölest másfél liternyi sóval ízesített vízben, majd tésztaszűrőn szűrjük le, és hideg vízzel hűtsük le. Várjunk, míg jól lecsepeg, majd öntsük salátástálba. Karikázzuk bele az újhagymát, tegyük hozzá a felkockázott paradicsomokat és a cikkekre vágott retket. Ízesítsük citromlével, összecsapkodott zöldpetrezselyemmel, frissen darált feketeborssal és sóval. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd keverjük össze. Lehűtve fogyasszuk. Tölthetünk vele nagy érett paradicsomokat, paprikákat, tehetjük a grillparti pecsenyéi mellé körítésnek is. Tonhalkonzervvel összekeverve új salátarecepttel lehetünk gazdagabbak.
Hozzászólások