Narancssaláta, akár egy vitaminbomba

Hozzávalók:8-10 darab narancs, 1 darab lilahagyma, 1 maréknyi dió, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 evőkanál magos mustár, 1 darab fejes saláta, 1 darab narancs leve, kevéske darált bors, só.

 

 

Tegyük a mustárt, olívaolajat és a narancs levét egy kisebb befőttes üvegbe, adjunk hozzá fél kávéskanálnyi sót és kevéske darált borsot. Zárjuk le jól, és alaposan rázzuk össze. Éles késsel, mintha burgonyát tisztítanánk, hámozzuk meg a narancsokat, majd szeleteljük fel.

 

Tegyünk üvegből készült salátástálkákba pár levél fejes salátát, majd rétegezzük rá a narancsszeleteket. Tetejére csorgassunk a mustáros öntetből, szórjunk rá száraz serpenyőben megpirított diót és vékony karikára felszeletelt lilahagymát.
Önállóan is fogyaszthatjuk, de kacsasült mellé is kiváló saláta.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop