Citromos kuszkusz

Hozzávalók:25 dkg kuszkusz, 1 darab zöldcitrom, 2 szál újhagyma, 1 szál sárgarépa, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 kis fej vöröshagyma, só, darált bors.

 

 

Egy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre. Tegyük hozzá a felkarikázott sárgarépát, és öntsünk rá 3 deciliter vizet. Ízesítsük sóval és kevéske darált borssal. Főzzük körülbelül egy-két percig, majd tegyük bele a felkarikázott újhagymát is. Ha felforrt, öntsük bele a kuszkuszt, vegyük le a tűzről, fedjük be azonnal fedővel, és hagyjuk állni öt percig.

 

Lazítsuk fel villával, majd reszeljük rá a zöldcitrom héját, és keverjük bele a meghámozott és felkockázott citrom húsát is.
Finom, üde saláta, de körítése lehet párolt halaknak, sült zöldségeknek, emellett nagyon jól kiegészíti a bárányhúsból készült ételeket is. Pikánsabbá tehetjük, ha friss mentalevelet is keverünk hozzá.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop