Rákos paella



rakospaella 720

Hozzávalók 4 személy részére:
1 kis fej vöröshagyma, 1 piros kaliforniai paprika, 40 dkg tisztított rák, 30 dkg kerek szemű rizs, 1 teáskanál füstölt őrölt piros paprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet sáfrány, só ízlés szerint, 8 dl víz vagy húsleves / hal alaplé, petrezselyem a tálaláshoz

A megtisztított hagymát apróra vágjuk, és 2 evőkanál olajon alacsony hőfokon 5 perc alatt enyhén megpároljuk. Eközben a paprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk. Egy-két percig pirítjuk, rászórjuk a paprikát, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a rizst, a rákot, sózzuk, felöntjük annyi folyadékkal, ami ellepi, és magasabb hőfokon gyakori kevergetés mellett főzzük. A folyadékot folyamatosan pótoljuk. Amikor a rizs beszívta az összes vizet, és megpuhult, aprított petrezselyemmel azonnal tálaljuk.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop