30 éves a családi ház? Így szigeteljük!

A 2024-es otthonfelújítási támogatás kapcsán előtérbe kerülnek az 1990 előtt épült családi házak, ezek tulajdonosai összesen 6 millió forintos támogatást vehetnek igénybe szigetelésre, nyílászárók cseréjére, használati melegvíz-rendszer korszerűsítésére, fűtésrendszer (gázkazáncsere és hozzá kapcsolódó kéménybélelés) korszerűsítésére. Ha egy ilyen házra gondolunk, szinte érezzük, ahogy rossz időben szinte átfúj rajta a szél, ennek azonban nem kell így lennie, az ilyen házból is lehet kényelmes, meleg otthont varázsolni. Máris mutatjuk a megoldásokat!

Forrás: Adobe Stock

A legfontosabb lépés a hőszigetelés megfelelő kiválasztása és alkalmazása. A hőszigetelés nem csupán a kellemesebb belső hőmérséklet elérésében játszik kulcsszerepet, de hosszútávon jelentős megtakarítást is eredményez, hiszen egy jól szigetelt otthon kevesebb energiát igényel a fűtésre és a hűtésre, ezáltal csökkennek a rezsiköltségek. Emellett hozzájárul a külső zajok csökkentéséhez és az épület élettartamának növeléséhez, hiszen védi a szerkezetet az időjárás okozta károsodásoktól.

Hőszigetelési lehetőségek 1990 előtt épült családi házaknál

A hőszigetelés kiemelten fontos egy 30 éves vagy annál idősebb családi ház esetében, ahol a hőveszteség mértéke jelentősen magasabb a már nem korszerű építőanyagok és technológiák használata miatt. Egy ilyen ház esetében vagy még soha nem is történt hőszigetelés, vagy már belevágtak 10-15 évvel ezelőtt, de már az a technológia is elavult közben.

Ha nem volt még a házon hőszigetelés. Ha az épületen még nem volt hőszigetelés, akkor egy teljesen új rendszert kell felépíteni. A leggazdaságosabban, de jó minőség mellett alkalmazható javaslat ebben az esetben a Mapetherm Trend rendszer, 12 cm vastag polisztirol lemez használatával. Ez a rendszer gyors és költséghatékony megoldást nyújt, jelentősen javítva az épület hőszigetelési értékeit.
Azok számára, akik prémium megoldást keresnek, a Mapetherm Komfort rendszer egy jó választás, ez ugyanis 25 cm vastag grafitos lemezekkel biztosítja a kívánt eredményt. Ez a rendszer kiválóan alkalmas arra, hogy a legmagasabb hőszigetelési követelményeknek is megfeleljen, így biztosítva az otthon maximális energiahatékonyságát és kényelmét.

Forrás: Adobe Stock

Ha egy korábbi, 5-8 cm vastag hőszigetelés van a házon. Ha az épület már rendelkezik egy 10-15 éves, vékony hőszigeteléssel, nem feltétlenül szükséges azt a szigetelést lebontani. Ebben az esetben a Mapei által kifejlesztett Mapetherm EPS Plus rendszert lehet ráépíteni, amely egy innovatív megoldás a meglévő hőszigetelés megerősítésére. Ez a rendszer lehetővé teszi a hőszigetelési teljesítmény növelését anélkül, hogy az előző réteget eltávolítanánk, ezzel akár több millió forintos költséget megtakarítva!

Két fontos dolog!

  1. A hőszigetelést CSAKIS RENDSZERBEN érdemes alkalmazni, mert így a gyártó rendszergaranciát tud biztosítani. Ha külön gyártóktól válogatjuk össze a hőszigetelés részelemeit (hőszigetelő lemez, ragasztó, dűbel, üvegszövetháló, színvakolat) a gyártók egymásra tudnak mutogatni egy esetleges probléma esetén, és a megrendelő ottmarad csalódottan és egy rossz szigeteléssel a házán.
  2. A hőszigetelés tervezése és kivitelezése SZAKÉRTELMET IGÉNYEL, ez nem egy olyan munka, amit otthon hobbiból meg lehet csinálni hétvégén.

A hőszigetelés tervezésnél érdemes első lépésként kapcsolatba lépni a Mapei területi képviselőjével, aki segít a legmegfelelőbb rendszer kiválasztásában és megbízható kivitelezőt is tud ajánlani.
A Mapei már 33 éve gyárt építőanyagokat világszerte, 57 országban, 12.000 munkatárssal dolgozik az építési álmok megvalósításért. Termékei között prémium minőségű hőszigetelő rendszereket is kínál, és a cég által kínált rendszergarancia további biztonságot nyújt a beruházóknak, hiszen garantálja, hogy a hőszigetelő rendszer hosszú távon is megőrzi hatékonyságát és értékét. A Mapei termékek és rendszerek széles választéka lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a saját igényeinek és pénztárcájának megfelelő megoldást. Akár egy egyszerűbb, költséghatékony megoldást keresünk, akár a lehető legjobb hőszigetelési teljesítményre törekszünk, a cég képes megfelelni ezeknek az elvárásoknak.

A Mapei területi képviselői és szaktanácsadói az Ön kérésére szívesen megnézik az Ön házát, és javaslatot adnak a legjobb megoldásra, keresse őket bátran!

Amennyiben szeretne többet megtudni a hőszigetelésről, töltse le ingyenes hőszigetelési kiadványainkat!


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop