Szurkoljunk együtt a hazai versenyzőknek!

A Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázatra beküldött több mint 300 nevezés közül két magyar épület is bejutott a döntőbe, és versenybe száll az idei győzelemért. A hazai épületeket a közönségszavazás keretein belül támogathatjuk!

Az idei Baumit Life Challenge pályázat immár hatodik alkalommal mutat be lenyűgöző homlokzatokat és nemzetközi építészeket. A verseny célja, hogy a homlokzatok tervezésében és anyaghasználatában rejlő kreatív lehetőségeket bemutassa a nagyközönségnek, valamint a forma- és színkombinációk újításaira ösztönözze az építészeket, hogy a jövőben még szebb és egyedibb homlokzatok születhessenek. A versenyre több mint 300 pályázat érkezett 23 európai országból, amelyeket tizenhárom, nemzetközileg elismert építész értékelt hat kategóriában. Összesen 29 hazai épületből 2 jutott be a legjobb 36 közé a májusi döntőbe. Minden kategóriában a legjobb 6 homlokzat versenyez tovább a kategórianyertes címért és a fődíjért. Az ünnepélyes díjátadóra 2024. május 23-án kerül sor Ljubljanában.

A verseny történetében először szerepel magyar szakember a zsűriben: hazánkat Molnár Zoltán építész képviseli. A szakmai shortlist kihirdetésekor készült kis videót itt lehet megnézni: Life Challenge 2024 | Baumit.hu

„Úgy gondolom, az építészeti minőség egyik fontos ismérve, hogy az épület – vagy jelen esetben elsősorban a homlokzat – úgy ragadja meg a szemet, hogy közben harmóniában van a környezetével. Azt az érzést kell keltenie, hogy a helyén van; pont oda való és nélküle szegényebb lenne a környezet.” – mesélte Molnár Zoltán zsűritag a kiválasztás folyamatáról.

A Baumit Life Challenge nemzetközi verseny 2024-es döntőjébe jutott magyar épületek:

Pécsi piac (a középület kategória döntőse)
Tervezői: GETTOPLAN Bt. – Getto Tamás DLA és Sztranyák Gergely DLA
Magyarország mediterrán városa egykor római település volt. A piac homlokzatán a római bazilika és a keleti bazár stílusjegyei ötvöződtek. Az íves, karcsú, féloldalt üvegezett kialakítás egy bazilikára emlékeztet, az egybefüggő belső tér pedig a bazárok nyüzsgését idézi.

Máriaremetei családi ház (a speciális struktúra kategóriadöntőse)
Az épület a 2023-as Baumit Év Homlokzata versenyen ügyvezető igazgatói díjat kapott.
Tervezői: Zsuffa és Kalmár Építész Műterem Kft. – Kalmár László, Rose Balázs és Zsuffa Zsolt
Az 1974-ben épült lakóház úgy újult meg, hogy a tervezők tiszteletben tartották annak modernista tömegformálását és részleteit. Az épület 20 cm-es hőszigetelést kapott, a vakolat fésűs technikával készült, megidézve a korábbi, befejezetlen vakolati struktúrát.

ITT SZAVAZHAT ÖN IS EURÓPA LEGSZEBB ÉPÍTÉSZETI MEGOLDÁSAIRA!


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop