100 új tető a Balkánra

Bérlakáshelyzet, bérlakásépítés
Illetéktelen behatolók ellen
Innovációk a Hörmanntól

tondachMegkezdődhet az újjáépítés Horvátország, Szerbia és Bosznia árvíz sújtotta területén, bár Bosznia és Szerbia egyes részein az újabb esőzések ismét nyugtalanságra adnak okot. Amit a zord időjárás biztosan maga mögött hagy: sár és tönkrement házak, a katasztrofális árvizek által okozott károk elérik a 3 milliárd Eurót.

Az árvízkárosultak száma meghaladja a 3 milliót Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában és Szerbiában, ahol több mint 100 éve nem voltak ilyen pusztító árvizek.

„A szerencsétlenül járt emberek támogatása ezekben a régiókban most elsődleges feladat számunkra. Gyorsan gondoskodnunk kell arról, hogy az érintetteknek ismét tető legyen a fejük felett, és a szükséges infrastruktúra, óvodákkal, iskolákkal és kórházakkal helyreálljon. A számos segélyszervezet mellett lehetőségeinkhez mérten szeretnénk mi is részt vállalni a gyors újjáépítésben. Kereken 100 háztetővel fogjuk támogatni az árvíz áldozatait,“ – nyilatkozta Martin Olbrich és Marcus Pechlaner, a TONDACH Gleinstätten AG két igazgatósági tagja.

A válságövezetekben lassan megkezdődhetnek az újjáépítési munkálatok. Leginkább Szerbia és Bosznia-Hercegovina egyes területeit sújtotta a katasztrófa. Annak érdekében, hogy az áldozatok feje fölé a lehető legrövidebb időn belül tető kerülhessen, a TONDACH Gleinstätten és a Wienerberger azonnal, díjmentesen bocsátott tetőcserepet és téglát az árvíz károsultjainak rendelkezésére, és a Pipelife is építőanyagokkal támogatja az árvíz áldozatait. Mivel a TONDACH és a Wienerberger gyártó- és értékesítési telephelyekkel is rendelkezik a katasztrófa sújtotta régiókban, a gyors segítség érdekében az érintettek közvetlenül léphetnek kapcsolatba a helyi segélyszervezetekkel.

„Elképesztő mértékű katasztrófát okozott az árvíz. Számunkra ezért fontos, hogy az embereknek az érintett régiókban gyorsan és bürokráciamentesen segíthessünk. Az érintett családok közvetlenül jelentkezhetnek a felsorolt és minden egyéb helyi segélyszervezetnél, és a segélyszállítmányok központilag koordinálva a lehető leggazdaságosabban jutnak el az árvíz áldozataihoz. Örülünk, hogy építőanyagainkkal helyben támogatást nyújthatunk, melynek köszönhetően az emberek újra felépíthetik otthonaikat és biztonságban érezhetik magukat.“ – mondták el a TONDACH Gleinstätten AG igazgatósági tagjai.

 

tondach.hu

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop