Vízparti vonzódás

Vízparton élni ajándék. De vízparti lakást vásárolni szerencse kérdése is. Kaliforniában élő vendéglátóink egy évig keresték az igényeiknek megfelelő házat, s alig várták, hogy belsőépítészük munkához lásson. Janette Mallory ugyanis a vásárlás előtt előkészítette a téralakítás koncepcióját, amelyet modern felhang, ügyes fogások, szép megoldások jellemeztek, s amelybe már csak életet kellett lehelni.

Közel harminc házat néztek meg vendéglátóink Dél-Kaliforniában. Eleinte eszükben sem volt a tenger mellé költözni, mígnem egy nyugalmat árasztó vízparti fogadóban töltöttek egy éjszakát, ahol a férj olyan pihentetően aludt, mint ritkán azelőtt. Pilótaként dolgozik, ami erős koncentrációt követel, így az alvás a hivatásának is fontos része. Úgy döntöttek hát, hogy ezen a környéken telepednek le.

Janette Mallory belsőépítész még a vásárlás előtt átnézette a mennyezeti faszerkezetet. Tudni akarta, hogy valóban olyan jó állapotban van-e a szép juhar faanyag, illetve felette a tetőzet, ahogyan az látszik. Elégedett volt mindennel, így kezdődhetett a felújítás. A tulajdonosok kérése egyértelmű és határozott volt: szeretik az eklektikus és a klasszikus stílust, a természetes anyagokat, a meszelt falakat, a vidékies hangulatot. A fő szempont azonban mégis a pihentető miliő, a nyugalom, a kényelem színeinek eltalálása volt. „Ha az otthonod bármely helyiségében képes vagy pihenni, akkor azt a lakást valóban neked tervezték!” – vallja a belsőépítész.

A nappaliban a mennyezet erős vonala meghatározza a tér hangulatát. A faborítást eredetileg is dióbarnára festették, Janette ezen nem változtatott. Az ajtókat kiemelte, az ajtónyílásokat meghagyta, így bár szeparált a tér, mégis átláthatók a helyiségek. Elegáns hajópadló fut a szobában, az ülőgarnitúra előtt a vaslábakon álló asztal jellegzetes country darab. A kézi szövésű pakisztáni szőnyeg, a fa és márvány asztaldíszek, az ugyancsak márvány testű asztali lámpa nemes megoldás. A tálalószekrény az előző tulajdonosoké volt, a tervező lecsiszoltatta, és kicsit antikoltatta a felületét.

„Otthonunk egyben az életünk tükörképe is: éppen ilyen nyugodt és letisztult minden napunk” – mondja a tulajdonos, amikor a hálószobát mutatja. Bár két hölgy is hatással volt a kialakítására, a szoba a ház gazdájának kiemelt területe. A sok fehér, az ezüst az ő kérése volt, mert csak tompa színek és egyszerű, nyugodt formák közt tud igazán pihenni. A finom részletekről persze itt sem mondott le a belsőépítész.

Vízparton élni ajándék, tartják vendéglátóink, akik ma is jó szívvel gondolnak vissza a kis fogadóra…

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz!

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop