A jubileumi 10. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatunk, amelyekkel korábban még soha! A szakma hazai képviselői itt mutatják be először legfrissebb bútoraikat, kis- és nagygép újdonságaikat, eszközeiket a nagyközönség számára.
Néhány év leforgása alatt a konyha visszanyerte jól megérdemelt központi pozícióját. 2018-ban megértettük, hogy a klasszikus konyha csillaga leáldozóban van, a főzés helyszíne valódi társasági zónává avanzsál, ahol öröm időt eltölteni. 2019-ben mindez fokozódik: nem elég, ha a konyha barátságos hangulatot áraszt, tulajdonosának személyiségét is tükröznie kell, amihez idén minden eszköz rendelkezésre áll.
Mutasd a konyhád, megmondom, ki vagy!
Az idei év egyik legmarkánsabb trendjeként szinte eltűnik a konyhabútorok felső szekrénysora, helyette festett falak, egyedi tapéták és burkolólapok jönnek a franciásan magas hátfalpanelek fölé, falilámpákkal, és nyitott réz, üveg, kő vagy akár tömör fa polcokkal. A járólap mintája karakteres, a munkafelületek változatosak, családi fotók, képek, utazásból hozott csecsebecsék formálják a teret, a székek merész kárpitokat kapnak. A színes konyhabútorok továbbra is hódítanak, az unalmas mosogatók helyett berobbannak a réz, a márvány és a beton medencék, a tavalyi rose gold egyeduralom után pedig idén az sem baj, ha különböző fémek kerülnek egymás mellé. A lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, a számtalan forma, szín és stílusjegy között azonban könnyű elveszni; éppen ezért a Konyhakiállításon egész napos konyhatervezési tanácsadáson mutatják meg a szakértők, miként tudjuk elegánsan lekövetni a legújabb trendeket, úgy, hogy közben egyediséget csempészünk a térbe.
Amik nem hiányozhatnak konyhánkból
Bár változott a funkció, a főzésről egy pillanatig sem terelődött el a figyelem, sőt! A technológiai fejlődés nyomán számtalan izgalmas konyhai eszköz és megoldás született, melyek nem csupán kényelmesebbé teszik a mindennapjainkat, de egy egészen új világot nyitnak meg, hogy mesterszakácsok lehessünk: karnyújtásnyira kerülnek a zamatos sous vide vagy éppen a hosszan, szárazon érlelt omlós húsok, a tökéletesre sütött kenyerek vagy éppen az egészséges, roppanós és vitaminban gazdag zöldségek. A kulináris élmények szerelmeseinek évről évre újabb ajtókat nyit ki a technológia fejlődése, a Konyhakiállítás látogatói elsőként vehetik szemügyre a munkapult alá rejtett indukciós főzőlapot, a meleg evegős sütőt és az távolról vezérelhető intelligens konyhai nagygépek garmadáját.
Három napra való ízkavalkád
A külcsín mit sem ér izgalmas tartalom nélkül! Konyhakiállítás színpadán sztárséfek, világutazók és bloggerek mutatják be páratlan főzőtudományukat, míg egyes standokon praktikus konyhai, tervezési fogásokat és minőségi termékeket ismerhetünk meg. A tradicionális sushi készítés titkába nem más, mint Hokama-san, a japán konyhaművészet legismertebb hazai szaktekintélye avatja be az ínyenceket, Stőhr Gréta a LifeTv vegán műsorainak háziasszonya bebizonyítja, hogy növényi étrendet követve sem kell lemondanunk kedvenc ízeinkről. Bernáth József séf, a Konyhafőnök egykori sztárja háromnapos főzőshow keretében készít ínycsiklandó ételkülönlegességeket, Jancsa Jani, a Street Kitchen burgerszakértője pedig elkészíti a világ legszaftosabb mangalicaburgerét.
Hat értékes főnyeremény
A nyeremények természetesen idén sem maradnak el. Érdemes előre regisztrálni a www.konyhakiallitas.hu oldalon, ugyanis idén 6 értékes főnyeremény talál gazdára a weboldalon és az eseményen is regisztrálók között, többek között egy csodás hűtőszekrény és egy automata kávégép is.
Aki építkezik, felújít vagy csupán szenvedélyes konyhaművészként izgalmas megoldások után kutat, ott a helye a Budapest Arénában március 1-3. között!
Hozzászólások