Visszaköszön az ég kékje

Az alig két éve végzett fiatal toulouse-i francia lakberendező, Emilie Perruchet tizenöt négyzetméteres, teraszszal egybekötött konyhája saját otthonának fő élettere. Térélmény és karakter egybesűrítve.

visszakoszonazeg 720

Halványkék falak, Tolix székek, Falcon sütő… Emilie Perruchet trendet követő, egyszerre modern, retro és tradicionális stílusú konyhájára hazáján túl Olaszországtól kezdve Brazíliáig felfigyeltek. A konyha minden otthon szíve, ezért fontos, hogy kellően barátságos legyen, igazi életteret kínáljon. A bútorok természetes fája melegséget áraszt, a falak kékje – mosható akril festék – megegyezik az sütő színével. A padlólapok grafikus motívumaiban szintén feltűnik a sötétkék. Míg a bútorok elrendezése is meglehetősen egyszerű – középütt asztal modern székekkel és három nagy, felfüggesztett lámpával –, minden egyes darab hordoz valami eredetiséget. „Magam csiszoltam és festettem le e szép, vidéki ház jellegű antik fa konyhaasztalt, hogy összehangoljam a tömör tölgyfa konyhabútorral.” – mondja Perruchet. Az asztal lábait szintén feketére festette, hogy harmonizáljon a francia eleganciára oly jellemző különleges technológiával gyártott, már nálunk is kapható ikonikus Tolix székekkel. A polírozott, lakkozott natúr acél felületű széket 1937-ben mutatták be először, és azóta is változatlan kivitelben gyártják.

Amitől mégis igazán egyedivé válik a helyiség, az nem más, mint a természetes napfény és terasz nyújtotta térélmény. Tavasztól őszig nyitva áll a tágas, húsz négyzetméteres teraszra nyíló, állítható napvédővel felszerelt alumínium tolóajtó, egybekötve a kinti világot a bentivel.
Stílusukat illetően az anyagok és felszerelések a legújabb trendet követik, a cementlap imitációjú kerámialapok megőrzik a cementlap hangulatát, mégis egyszerűbb és pénztárcakímélőbb megoldás. Egyszerűség, stílus és modernség a három elv tehát e térben, ahol a retro ajtófogantyúk és a modern csaptelep tökéletesen megférnek egymás mellett.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop