Villanyszámla helyett fénycsatorna

A VELUX vállalat újgenerációs fénycsatornáival természetes módon biztosítható az ablaktalan helyiségek – például az előszoba vagy a fürdőszoba – bevilágítása, de beépítésével csökkenthető a napközben aktívan használt terek mesterséges világításának igénye is. Egyszerre tehetjük hát komfortosabbá lakásunkat, és spórolhatunk a villanyszámlán.

villanyszamlahelyett 720

Ahhoz, hogy napközben aktívak és a produktívak legyünk, fontos, hogy minél több természetes fényhez jusson szervezetünk. Jól megfigyelhető, hogy nappal kerüljük azokat a helyiségeket, ahol csak kevés a természetes fény, mesterséges világítás mellett pedig gyakran fáradtabbnak érezzük magunkat, és gyorsan ránk tör az álmosság. Azonban sok otthonban vannak olyan helyiségek – például az előszoba –, ahol lehetetlen ablak beépítése, és csak a lámpafény jelenti az egyetlen megoldást.

A VELUX által kifejlesztett új technológia lehetővé teszi, hogy a természetes fény akár az előszobákba, a gardróbokba vagy a teakonyhákba is eljusson, és ezáltal olyan terek jöjjenek létre, ahol szívesen tartózkodunk napközben is. A VELUX fénycsatorna ugyanis lehetővé teszi minden olyanablaktalan helyiség bevilágítását, amely nem határos közvetlenül sem a homlokzati fallal, sem a tetővel. Jellemzően az egyszintes, ún. mediterrán stílusú házakban, illetve a családi vagy társasházak legfelső szintjein találhatók azok a napi életvitel szempontjából kisebb használati értékkel bíró terek, amelyekben a fénycsatorna jó szolgálatot tehet.

A VELUX fénycsatorna a népszerű fénytovábbító cső továbbfejlesztett változata, amely a korábbinál is előnyösebb világítási tulajdonságokkal rendelkezik. Az egyedülálló EdgeGlow megoldással kialakított belső bura a szórótest éle mentén futó, átlátszó üveggyűrűnek köszönhetően jobban szórja a fényt, az összeszereléshez pedig jelentősen kevesebb időre van szükség.
A VELUX fénycsatorna kalkulátorral bárki kiszámolhatja a beépítés hozzávetőleges költségeit, és a fénycsatorna hatékonyságát a mesterséges világítással szemben. Beépítése egyszeri költséget jelent a családi kasszának, hosszú távon ugyanakkor segít az áramfogyasztás csökkentésében, így fenntarthatóbbá teszi otthonunkat, a napfény jótékony hatása révén pedig élhetőbbé teszi a helyiségeket. Egy 25 cm átmérőjű fénycsatorna bekerülési költsége például 4-5 év alatt megtérül.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop