Nagypolgári térhatás

Eljön az az időszak egy házaspár életében, amikor kirepülnek a gyerekek, és saját elképzeléseik szerint választhatnak otthont maguknak. Ez történt jelen esetben is. Legfontosabb a szellős térhatás volt, amit ebben a nagypolgári otthonban meg is lehetett valósítani.

nagypolgariterhatas 720

Lakáskeresésnél más és más szempontok szerint döntünk, attól függően, hogy milyen élethelyzetben vagyunk. Jelen esetben egy olyan párnak újítottuk fel és rendeztük be a lakását, akik kettesben maradtak, miután a gyerekek kirepültek a családi fészekből. Az ingatlan iránti szerelmet egy fotó indította el, ahol a hálószoba íves falán nagyméretű ablakok voltak láthatók, és benapozottsága kivételes lehetőséget teremtett az élő növények gondozására. A lakás alaprajza több okból is különleges, és kielégíti lakói minden korábban felmerülő igényét. A tettek gyorsan követték egymást, megvették a teljes felújításra szoruló belvárosi lakást. Legfontosabb szempont a nagypolgári térérzet kialakítása volt, világos, egybenyíló terekkel, amit a számos ablakfelület és a jelentős belmagasság biztosított is. Az átalakítás során megváltozott néhány helyiség funkciója: a kis konyhából mosókonyha, a kamrából mellékhelyiség lett, mindkettő az előszobából nyílva, a fürdővel együtt. Az előszobát és nappalit valamikor ajtó kötötte össze, most szabadon hagytuk az átjárást. A nappaliból leválasztott kis szobát lebontottuk, és megszüntettük, ezzel jelentősen megnövelve a helyiség alapterületét. A család hölgy tagjának régi nagy álma teljesült azzal, hogy a nappalit és hálót dupla szárnyú nagypolgári ajtó nyitja össze. Az újonnan kialakított térkapcsolatokkal szinte az egész otthon egy légtérré változtatható, nem véletlenül, hiszen a tervezés során fontos szempont volt a nagyobb létszámú baráti összejövetelek megteremtésének lehetősége, amelyet 10-12 kényelmes ülőhely biztosít.

A fehér alapszínű épített bútorok szinte észrevétlenül simulnak a terekbe. Mivel a legtöbb ajtófront push-open nyitással működik, az anyagválasztásnál a szupermatt felület mellett tettük le a voksot, hiszen ezen nem láthatók az ujjnyomok. Az előszoba és nappali tárolószekrényének homogén felületét fekete polcos elemekkel, fekete lábazattal és felső szekrényekkel törtem meg. A hálószobában a gardróbot a famintázatú fülke és az előreléptetett lebegő éjjeliszekrények teszik izgalmasabbá. Az enteriőrökben több stílus képviselteti magát, amelyek összessége egyfelől lüktető, mozgalmas egységet, míg a hálószobában visszafogott, nyugtató hatást hoz létre. E klasszikus megjelenésű otthon a megszokottól eltérő módon használt anyagoktól, mintáktól, berendezési tárgyaktól, valamint a kiegészítő színektől válik egyedivé.

  

Otthonunk minden nap hatással van ránk. Számomra fontos, hogy segítsek megbízóimnak megtalálni önmagukat a számos stílus között. Munkám során a funkciót szem előtt tartva igyekszem olyan otthonokat kialakítani, amelyek kiszolgálják lakóik minden igényét.

csaksemmipuder portre

Kádár Helen
enteriőrtervező, lakberendező


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop