Vidéki ház új dinamikában

A Jimmie Martin Interior Design svéd származású londoni tervezőpáros bútorai önmagukban is kifinomult, modern dizájnelemek. Hitvallásuk szerint belső tereik életre hívják az „elképzelhetetlent”, amire ez a saját használatú, Cotswolds-i cottage is kitűnő példa.

Tradíció, dizájn és ízlés felsofokú megvalósulásának mintapéldája ez a piciny angliai nyaraló. Tervezőjének, a Jimmie Martin Interior Design-nak a neve mára már fogalom a szakmában, érdemes egy kicsit többet megtudni róluk nekünk is. Jimmie Karlsson és Martin Nihlmar, svéd bútor- és belsőépítészeti szakemberek alkotják a Londonban tevékenykedő csapatot, minden munkájuk szemet gyönyörködtető egyedi darab, nem csoda, hogy klienseik között találjuk a királyi családot, de akár Madonnát is, akik hol díszlet, hol kifinomult enteriőrök megtervezésére kérik fel őket. A Spring Road Cottage, ez a kis angliai vidéki ház azonban nem megrendelése készült, a lakberendezők saját nyaralója, autóval alig két órányi távolságra fekszik London központjától egy lenyugözően szép, csendes völgyben, Cotswoldsban. A házat eredetileg 1720 körül építették, akkor csak egy szoba volt a földszinten és egy az emeleten, később a viktoriánusok a 19. század végén kibővítették, majd nemrégiben a lakberendező páros szabta át kedvére a belső tereket. A földszinti nappaliban még mindig az eredeti, XIII. századi kenyérsütő található. A nyaralóban olyan eklektikus bútorokkal találkozunk, amelyek egyszerre ötvöznek kissé dekadens, nosztalgikus és városi elemeket is.

A klasszikus darabok ritka rendezettséget mutatnak a színes, ultramodern dizájnelemmel kombinálva. A tervezők a változtatásoknál inkább a belső terekre koncentráltak, egy kortárs vidéki otthont szerettek volna kapni, amelybe egy kis Londont csempésznek anélkül, hogy az túl modern lenne. „Szerettem volna egy kényelmes és hívogató vidéki hangulatot teremteni, amely egyben szórakoztató és modern is, ellentétben a legtöbb angol vidéki házikóval.” – osztja meg velünk a tervező a gondolatait. Ezért régi stílusokat és anyagokat, mint például a boltíves gerendás mennyezetet meghagyva modern bútorokkal és kiegészítőkkel aktualizálták az összhatást. Mivel a nappali mennyezete túl alacsony, a berendezésénél vigyázni kellett, ne kerüljenek bele túlméretes tárgyak, optikailag összezsugorítva a teret. A kandalló oldalán lévő könyvespolc természetes helykihasználás volt, amely lehetővé teszi egy asztali és asztali lámpa elhelyezését a hangulatos sarokban. Egyszerűen összegezve a tulajdonosok szavai szerint: „Remek hely lett ez a nyaraló, ahová a zajos kozmopolita hétköznapok után el tudunk menekülni a legnagyobb kikapcsolódás biztos ígéretével.


Több mint lakberendező-stúdió, a Jimmie Martin név 2004 óta bevett luxusmárka az egyesült királyságban. Lakások, házak, hotelek, vendéglők belsőépítészeti tervezésével bízzák meg őket a magánszemélyeken túl divatházak és ismert művészek is.

www.jimmiemartin.com

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop