Végső csapás

Az idei fürdőszobadivat már az art deco és még részben a minimál jegyében telik. A mosdók kecsesen vagy drabálisán szögletesek, illetve végletesen, ufóformán kerekdedek. Sok kísérlet történt az elmúlt években a színes szántterek bevezetésére, volt bézs-, barack , szürke, zöld, kék, púderszín, de nem vált igazán sikeressé. Emlékezetes starck fehér-sárga kombinációja, de máig a fehér az örök divat.

 

 

Továbbra is hódítanak a kezdetben szokatlan, pult alá és arra félig vagy egészben ráültetett, aszimmetrikus és szárnyas mosdók, az üveg és porcelán mosdótálak. A porcelán mellé felzárkózott a gres, a torian, a platinabevonat vagy a fabetét.

 

A csapok terén elmúlóban vannak a kerek vonalak és a húsos ívek, a legutóbbi trendet követi viszont a cső a csőben kialakítás. A króm mellett kedvelt a matt króm, illetve mindkettő, fabetétekkel. A csapok egyre inkább szoborszerúek, gyakran első ránézésre nem is mutatják funkciójukat. Érdekesek az egyenes mikrofont utánzó csapfejek, vagy az egykaros, falra szerelhető mosdó és bidé csaptelepek.

 

Egyre több tervező veszi figyelembe a környezetvédelmi és víztakarékossági szempontokat. Találkozhatunk fotocellás, infratechnikás, beépített termosztátos, hőfokszabályzós megoldásokkal is. Utópisztikus látványt nyújtanak az intelligens digitális zuhanyok, amelyek egy számítógépegér és egy távirányító kombinációjára emlékeztetnek. Beállítható rajtuk gyerekzár, időzítővel bírnak, ha belefeledkeznénk a zuhanyozásba. Hihetetlenül gyorsan melegszik fel és elég egy apró érintés (másodpercenként 40 alkalommal ellenőrzi a hőmérsékletet), és a kívánalmaknak megfelelően vált.

 

Születnek természetesen nagyon excluzív fürdőszoba-megoldások is, mint a cseh Swarovski kristálygyártó cég közreműködésével megvalósult két fürdőszoba modell, melyeket a kristály szerkezeti felépítése ihletett. A Passion kristály, króm, márvány, üveg, kerámia társításából született berendezés iránt nincs, aki ne gyúlna szenvedélyre. A Delight elnevezésű modell pedig elegánsan társítja a fát, krómot, márványt, kristályt és az üveget. Látványuk valódi gyönyörűség!
A Hansa élenjár az energiatakarékos, higiénikus fürdőszobák elterjesztésében. Érintést nem igényelő, infra-technológián alapuló csaptelepei már az egészen kicsiket is észrevétlenül ránevelik a víztakarékos életformára. Felszerelésükkel csökken az otthon energiafogyasztása, nem is szólva arról, hogy tisztításuk is lényegesen egyszerűbb, hiszen kézzel nem érintjük meg. A Hansamotion szokatlan formája természetes vízmozgásról gondoskodik, úgy alakítja a vízsugarat, hogy azt élettel, energiával telinek, frissebbnek érezzük.
A víz egy kehelyszerű, nyitott vízfolyásban tűnik elő, karcsú és elegáns. A Hansamotion szerelvény-termékcsaláddal a víz a kádszerelvénynél is élénken és frissen pezseg a nyitott kifolyóból. Szokatlan a falba épített szerelvény nyitott kádlefolyóval, létezik nyitott vízvezetés az egykaros kádcsaptelepnél is.
A maximális kényeztetés maradéktalanul megvalósulhat a víztakarékos hidromasszázs-gőzkabinokban. A hosszú távú luxust egy speciális rendszer szolgáltatja, így mindössze 40 liter vízfelhasználással, a zárt körforgásnak köszönhetően mintegy 300 liter/perc áramlással akár a végtelenségig is állhatunk a zuhany alatt. Ehhez kapcsolódik még az a fényterápia, amely 40-50 fényforrásból váltakozó színekkel világítja meg a kabin belsejét.
Mint látjuk, a kínálat szinte korlátlan. Mindenki kedvére választhat anyagot, formát, árkategóriát. Nem árt azonban figyelembe venni, hogy az esetleg drágább megoldásnak tűnő berendezés hosszú távon mégiscsak pénztárcakímélőbb lehet. És fürdőszobát ugyebár nem két-három évre terveztetünk.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop