Városi dzsungel a stúdiólakásban

Életöröm francia módra
Sült camembert kelbimbóval, naranccsal, málnával
Akkor szivattyúzunk egy kis hőt!

Múlt havi számunkban bemutattuk Anna otthonát, ezúttal testvére és szomszédja, Réka bohém életterén a sor. Némi indusztriális kerettel fűszerezett elegancia, rendezett rendetlenség, színes városi dzsungel… mindez a Studio Bunyik közreműködésével.

varosidzsungelastudiolakasban 720

Réka lakása már nemzedékek óta a család tulajdonában van, 1999-ben a lakás is és némi bútor is öröklődött a nagynénitől, de a teljes átalakítására csak az utóbbi években került sor, ami a szomszéd lakással párhuzamosan zajlott le. Réka kiskorából kedves emlék, hogy a magyarországi látogatások alkalmával az egész család jókedvűen kuporgott ebben a pici lakásban. Az új stúdiólakásban a Réka gyerekkorából származó pianino és a nagynénitől örökölt néhány gyönyörű, antik bútor utal a múltra. A cél az volt, hogy ezúttal Réka személyiségét tükrözze az újjáépített lakás. A végkifejlet egy kényelmes és természetes fénnyel bevilágított stúdió, ahol a nyitott polcok és a vertikálisan tervezett enteriőr egy rendezetten rendetlen és bohókás környezetet valósít meg. Ebben a lakásban a hangsúlyt a nagy, közös családi-baráti főzések és étkezések kapják. A hosszú pult és nyitott polcrendszer lehetővé teszi, hogy több ember kényelmesen sürögjön-forogjon a konyhában, így fokozza a helyiség barátságos kisugárzását.

Eközben a sötét, diófa színű pianino méltóságteljes hátteret ad az étkezőtérnek, ahol egy átalakítható étkezőasztal megvédi a kis otthont a túlzsúfoltságtól. Az egykori sofőr lakás korábban hosszanti irányban volt felszabdalva, szűk, folyosó hangulatú terek alkották. A tervezés itt is – ahogyan a szomszéd lakásban Annánál – a terek egységesítésével kezdődött. Az eltávolított válaszfalak tették lehetővé az egyteres otthon megszületését, amit a tágas konyha és az étkezővé átalakítható nappali ural. Válaszfalak helyett egy hosszú, tekergőző rézcső egyesíti a helyiségeket, amelyen a különböző méretű és stílusú világítótestek határozzák meg a nyitott térbe tervezett funkciókat. A lámpavonat egészen az hálókuckóig vezet, ahol az ott lakók esténként visszahúzódhatnak egy markáns szürke fallal és függönyökkel körülölelt pihenő sarokba. A fürdőszobában szintén megjelenik a nyitottság és a vertikálisan elhelyezett kellékek motívumai. A beépített elemek – sötétszürke felületek, füstös fa, metál paletta – roppanósságát az enyhén rózsaszín falak, a dús növényzet és Réka élénk, színes kiegészítői egyensúlyozzák ki. A rézcső szintén remek alkalmat nyújt néhány apróság felfüggesztésére, mint például az ott terebélyesedő kokedama palánta, amely remekül érzi magát az antik vásárokon összegyűjtött nappali bútorok társaságában.

  

Olyan tereket tervezünk, ahol jó lenni, amely praktikus és szép. Az építészet lényegét a valós igények kiszolgálásában látjuk, eszközként tekintünk rá, ahol ügyfeleink személyisége, igénye és lehetőségei az elsődlegesek.

varosidzsungelastudiolakasban portre

Bunyik Emese építész

info@bunyikstudio.com

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop