A világ feketén-fehéren

Akkor szivattyúzunk egy kis hőt!
Városi dzsungel a stúdiólakásban
Sült camembert kelbimbóval, naranccsal, málnával

A Budapestre költöző francia pár olyan belvárosi otthonra vágyott, amely közel van mindenhez, majdnem kész, és gyorsan be is költözhető. Segítséggel találtak rá az Akadémia utcai lakásra, amelyben már csak az utolsó simításokat kellett szájízük szerint kialakítani.

aialgfeketenfeh 720

Szerencsésen találtak egymásra a francia megbízók Babos Ágnes belsőépítésszel és építészmérnök-projektvezető férjével, Babos Lászlóval, akiknek egyrészt az ingatlankereséshez, másrészt a lakás befejezéséhez kellett segítséget nyújtaniuk. Nem is okozott a házaspár számára mindez nehézséget, hiszen hosszú évek óta összeszokottan dolgoznak. Olyan lakást kellett találniuk, ahol minimális átalakítással franciásan sikkes, maximális kényelem alakítható ki. A sok keresés meghozta a várt eredményt. Az Akadémia utcában rátaláltak egy két hálószobás, két fürdőszobás ingatlanra, amely szinte teljes egészében megfelelt az elvárásoknak. A lakás térszervezésében nem módosult, a meglévő fekete-fehér burkolatot, a nyílászárókat, a fürdőket, a konyhát és a parkettát is megtartotta a tervező. A megbízók belsőépítészettel kapcsolatos kérése az volt, hogy impozáns lakás szülessen, keverve a francia, a klasszikus és art deco stílusjegyeket, letisztult vonalakkal. A főként dekorációs igényeknek megfelelően a belsőépítész gipszkarton előtétfalakkal dolgozott, ez tűnt a legmegfelelőbb megoldásnak, hiszen gyors, legyőzhető vele az időbeli korlát.

A lakásba lépve a tér kapott egy attraktív „előszobát”, ahol mód van a vendégek reprezentatív fogadtatására. A bejárati ajtóval szemben ehhez egy előtétfalat alakítottak ki csodaszép fekete virágmintás tapétával, kétoldalt falikarok emelik ki a tükröt. A második réteg falra itt azért volt szükség, hogy elkerüljék a lámpák vezetékezéséhez a falbontást. A tükör alatti elegáns konzolasztal a pedáns francia szállodák hangulatát idézi, emellett praktikus is: hazaérkezve kényelmesen, gyorsan rápakolhatunk. Innen jobb kéz felé nyílik az étkező és a konyha, előbbi a szimmetriára épül, letisztult formáival a fekete és a fehér dinamikáját emeli ki. A tervező azért gondolt arra is, hogy a kontrasztos színek mellett egy extra színt is bevigyen a térbe, habár a kissé hűvös szürke falfesték is a hideg színeket erősíti, acélos beütéssel. Mindenképpen szükség volt tehát melegségre is a térben, így esett a választás a padlóburkolat színvilágára emlékeztető fa tálalóbútorra. Szintén élőbbé teszi a teret a sok festmény, amelyek a fekete-fehér és sárga színvilágát tükrözik vissza.

A folyosó egyik felén végig beépített szekrény rejt el mérőórát, kabátokat, de még a mosó- és szárítógép is itt kapott helyet, elrejtve a szem elől. A bejárati ajtóval szemben találjuk a nappalit, ide belépve kinyílik a tér, megtelik fénnyel, és az utca forgatagába is betekintést kapunk. A nappali két végéből nyílik a fő hálószoba, illetve a dolgozó- és vendégszoba is. A nappali maga is két részre osztott, az egyik fele az olvasásra és pihenésre kínál kényelmes helyeket, a másik a közösségi élményeké és a tévénézésé. A nagy, tágas terek, a kifinomult, mégis részletgazdag belsőépítészeti megoldások mind-mind hozzájárultak a francia elegancia megjelenéséhez, építve a fekete-fehér kontrasztra.

  

Részletek összehangolása, sokszínű és változatos elképzelések ízléses összefogása… Így jöhet létre az egyedi igényeknek megfelelő, stílusos végeredmény, amely tükrözi a tulajdonos ambícióit, ugyanakkor a kényelem, harmónia őt magát is boldogabbá teszi.

avilagfeketenfeh portre

Babos László    Babos Ágnes
építészmérnök belsőépítész

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop