Vállalati iroda és gyártócsarnok hangszigetelése

Egy Szombathelyen található multinacionális vállalat irodájának és gyártócsarnokának zajvédelmi megoldásához a rendkívül jó hangelnyelési értékekkel rendelkező Knauf Insulation fagyapot termékek – beleértve a kőzetgyapot maggal készülő kompozit táblákat – garantálják az elvárt akusztikai előírásokat.

vallalatiirodaesgyartocsarnokhangszigetelese 720

A munka megrendelője alapvetően két elengedhetetlen műszaki szempontot határozott meg elérendő célként. Elsősorban a gyártási folyamatok közben keletkező zaj reflexiócsökkentésére kerestek egy nagy hangelnyelő értékekkel rendelkező anyagot, amely ugyanakkor esztétikailag is megfelel az épület megjelenésével szemben támasztott elvárásoknak. Az épületegyüttes két részénél nagy teljesítményű hűtőventilátorokat helyeztek el – ahogyan ez a képen is látható –, amelyek már alapból rendelkeztek zajcsökkentő elemekkel. Sajnos az épület és a hűtőegység közötti távolság nem volt elégséges a kiszűrődő zajok elnyelésére, ezért az épület homlokzatára valamilyen akusztikai panelt kellett rögzíteni, amely csökkenteni tudta a reflexió mértékét.

vallalatiirodaesgyartocsarnokhangszigetelese 1
Az optimális megoldást a Knauf Insulation Kft. által gyártott, a hőszigetelés mellett akusztikai célra is alkalmazható A2 037/2 50x600x1000mm-es táblák nyújtották. A fagyapot termékek – beleértve a kőzetgyapot maggal készülő kompozit táblákat – rendkívül jó hangelnyelési értékekkel rendelkeznek, így tökéletesek voltak erre a felhasználásra. A gyárilag időjárásálló fekete felületkezeléssel ellátott táblákat felülről a környezeti viszonyok elleni védelem céljából az attika fémlemez fedése takarja. Az AK01-es élképzéssel (azaz élletöréssel) ellátott táblákat műanyag dübelekkel rögzítették a homlokzati felületre. A beépítés érdekessége, hogy az alapfelület EPS hőszigetelő táblákkal készült kontakt homlokzati rendszer volt, amit a dübelek kiválasztása során figyelembe kellett venni. A kivitelezés során egyszerű dolgozni a kemény, merev fagyapot táblákkal, ami megkönnyíti a munkavégzést.
Utólagos visszajelzés alapján a termékek azóta is megfelelően működnek, és még a beltéri akusztikát is javították.

www.knaufinsulation.hu

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop