„URSA Tető” mindenekfelett

Hogyan építkezünk ma?
Hogyan mentsük meg a fa nyílászárót?
Tetőtér egész évben

Mind a túlzottan meleg, mind pedig a kifűthetetlenül hideg tető-lakótérben jelentkező problémák megszüntethetők, és a lakók rémálma, a penészesedés is elkerülhető a megfelelő szigetelési rendszer alkalmazásával. A megoldás amellett, hogy hosszútávú megoldást nyújt és ár-érték arányban is megállja a helyét a piacon, korszakalkotó újításnak számít az XPS bakokkal történő szarufa magasítás okán, mivel ezzel valóban minimalizáljuk a szóba jöhető hőhidakat.

 

ursa02

 

Az URSA egyedi újítása, az ásványgyapot+SECO fólia+XPS rétegrend nemcsak minőségben kiváló, hanem kivitelezésének technikai része is nagyon egyszerű! Íme egy kis műszaki segítség képmagyarázattal az URSA rendszerű komplex tetőtér szigeteléshez – ez alapján akár laikusként is nyomon követhetjük a tetőnket építő mester munkáját:

 

{gallery}images/stories/epites_felujitas/2013_08/ursa/f1{/gallery}

 

1 – Meglévő rétegek elbontása
Elbontjuk a cserepeket; eltávolítjuk a cseréptartó lécet; ellenlécet (amennyiben van); a cserépalátét fóliát, majd a hőszigetelést és a belső fóliát.

2 – A belső burkolat előtti páratechnikai fólia rögzítése
Az URSA SECO PRO 2 fóliát a szarufákra merőlegesen, ráterítjük a burkolatra a szarufákon áthajtva, és a szarufák tövénél egy leszorító léc (min. 10×10 mm) segítségével szegezéssel rögzítjük. A fóliatoldásokat felületfolytonosság és légtömörség miatt egymáshoz ragasztjuk URSA SECO PRO KP öntapadó csík segítségével.

3 – A szarufa magasítása és hőhídmentesítése URSA XPS bakok segítségével, és URSA ásványgyapot hőszigetelés elhelyezése
Az URSA XPS terhelhető hőszigetelő táblákból szarufa szélességű sávokat vágunk, azokat a toldások szoros egymáshoz illesztésével a szarufák tetejére helyezzük, majd – min 5 cm vastag és szarufa szélességű – leszorító staflifa és a megfelelő hosszúságú szerkezetépítő csavar segítségével a szarufákhoz rögzítjük. A csavar hosszának és kiosztásának pontos meghatározásához statikai méretezés szükséges (az URSA szakemberei ebben szívesen nyújtanak segítséget).

 

{gallery}images/stories/epites_felujitas/2013_08/ursa/f2{/gallery}

 

4 – A szarufa és az XPS bak közöket teljes magasságában kitöltjük URSA ásványgyapottal
A szarufák közötti távolság lemérése után éles késsel léc mentén méretre vágjuk a tekercset a szükséges ráhagyással (típustól függően 1,5 – 3 cm), amely a szigetelőanyag befeszülését biztosítja.

5 – Cserépalátét fólia elhelyezése
Tetőszerkezetünk ereszvonalától indulva kigurítjuk a szarufákra merőlegesen az URSA SECO PRO 0,04 magas páraáteresztő képességű tetőfóliát; az átlapolásokat a felületfolytonosság és légtömörség miatt egymáshoz kell ragasztani

6 – Ellenléc és cseréptartó léc elhelyezése
A szarufák tetején kialakított XPS bakokra elhelyezzük a min. 5 cm magasságú ellenlécet. Lényeges, hogy a légrésben a levegő az eresz vonalától a tetőgerincig áramolni tudjon, ezért az eresz vonalában légbevezetést, a gerinc magasságában pedig kivezetést szükséges kialakítani a megfelelő méretű nyílásokkal.

Ezzel a komplex megoldással épületfizikailag helyére kerülnek a páratechnikai rétegek: véglegesen megszűnnek a lakótérben és az épület szerkezetében kialakult problémák.

Júliustól novemberig tartó promóciónk részleteiről ITT tájékozódhat!
http://www.ursa.hu/hu-hu/Documents/URSA-A5_Promo_szorolap_julius-november_2013.pdf

URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop