URSA TERRA – A szigetelés romantikája

Amennyire a július és az augusztus a nyaralásé, a szeptembert nyugodtan nevezhetjük a „szigetelés hónapjának”. A nyári kikapcsolódás után mi is lehetne jobb program, mint kényelmesen elnyúlva megtervezni, mitől is érezzük magunkat komfortosan a házban az őszi hidegek beköszöntével.

ursaterraaszigetelesromatikaja 720

Némi szakértelem természetesen elengedhetetlen ahhoz, hogy a házunk szigetelésére fordított pénz valóban megtérüljön. Csábító az építőanyagok kiválasztását teljes mértékben a kivitelezőkre bízni, de jó, ha tudjuk, ők inkább testközeli előnyök alapján válogatnak: mit könnyű szállítani, vágni, gyorsan feldolgozni, mi a „régóta jól bevált”. És ez nem mindig vág egybe a mi felhasználói igényeinkkel. A szomszéd sem biztos, hogy jobban tudja, viszont a gyártók és az alkalmazástechnológusok tanácsait érdemes megfogadni, mielőtt nekiállunk költekezni, tetőt bontani. Olyan könnyen kezelhető szigetelőanyagot érdemes keresni, amely családi házunkba beköltöztetve javítja az életminőséget, és egyszerre gondoskodik a jó közérzetet biztosító kiváló hőszigetelési szerepről, valamint a tökéletes hangszigetelés adta nyugalomról. Előnyös, ha az alapvető energiatakarékosságon felül garantál egyfajta környezettudatos választást is, hiszen napjainkban már ez is egyre több beruházó számára meghatározó jelentőségű.

ursaterraaszigetelesromatikaja 1
A XXI. század multifunkciós anyagaként kínálja magát a zöldesbarna URSA TERRA BiOnic szigetelőanyag-család, amely a nevével is egy jobb minőségű jövő előtt tiszteleg. TERRA, azaz föld. A névadás során a fejlesztők kissé romantikus alapgondolata az életet adó, fenséges és gondoskodó anyaföld volt. A nem éghető és egészségbarát URSA TERRA termékek „földközeliségükkel” magukban hordozzák az ásványgyapotok minden előnyét. Messzemenően kielégítik nemcsak a modern kor építőipari és szigetelési igényeit, de energetikai és akusztikai szempontból is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak teljes életciklusuk során. Az ásványgyapot táblák ráadásul újrahasznosítási szempontokon nyugvó technológiával készülnek – minimum 65 százalékban újrahasznosított anyagból –, és a gyárgyártási folyamat tervezése során nagy hangsúlyt kapott az is, hogy a hosszú életciklus végén a termék legalább 95 százalékban visszaforgatható legyen. A TERRA ásványgyapot lap tökéletes választás a prémium szigetelési teljesítményt nyújtó XPS bakkal hőhídmentesített, speciális rétegrendű „URSA tető” szerkezetbe, de mindenféle szerkezeti rétegrend kialakításban alkalmazható beépített tetőtérnél: szarufák közötti, alatti vagy szarufák közötti és feletti elhelyezésben, szarufa vagy vasbeton koporsófödém feletti elhelyezésben vagy éppen kívülről történő tetőfelújításnál.

A szigetelőanyagok tekintetében a hővezetési tényező és a szigetelési vastagság a legfontosabb tényezők. A hazai építőipari szabályozások felújításoknál, hozzáépítéseknél, új építéseknél kötelezően előírják a hűlő épületszerkezetek hőátbocsátási tényezőjét (max. U= 0,17 W/m2K). Ez alapján a hővezetési tényező ismeretében meghatározható a szigetelés vastagsága: tetőbe min. 25 cm-rel, homlokzatra min. 15 cm-rel érhető el a megkívánt hőszigetelési teljesítmény. Érdemes tudni, hogy energetikailag az a kedvező, ha hőszigetelési légrés nélkül a teljes szarufamagasságot kitölti az ásványgyapot szigetelés (ilyenkor páraáteresztő tetőfólia szükséges a tetőfedő anyag alá!), és fontos, hogy a szerkezetben fedési átszellőztetett légrés is legyen. A környezetbarát URSA TERRA szigetelés melletti döntéssel igazi romantikát viszünk komfortos otthonunk immár energiatakarékos falai közé.

ursa logo
URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop