Uponor rendszerek a modern Mercedes-Benz márkakereskedésben

A fél éve átadott jászberényi Jász-Plasztik Autócentrum 5000 négyzetméteres Mercedes-Benz márkakereskedése Európa egyik legmodernebb autószalonja. A kivitelezés során a vállalat kiemelt figyelmet fordított a környezetvédelemre, ezért az építkezés során az épületfűtést-hűtést és a vízellátási rendszereket az Uponor legmodernebb, leginkább környezetkímélő megoldásainak segítségével alakították ki.

uponorrszmercedes 720

A minden igényt kielégítő márkaszalon méretei magukért beszélnek: közel 30 ezer négyzetméteres telken 5000 négyzetméter alapterületű épület épült, amelyből a bemutatótér 1200 négyzetmétert tesz ki. De nemcsak a méretek, hanem az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások sokszínűsége és minősége miatt is különleges az új szalon. Tízállásos személyautó- és tehergépjármű-szerviz, valamint a jelenleg elérhető legmodernebb technológiát alkalmazó karosszériajavító műhely és fényező üzem is helyet kapott a komplexumban.

uponorrszmercedes 2
A kivitelezés során a vállalat kiemelt figyelmet fordított a környezetvédelemre. Az épületfűtést-hűtést a legmodernebb, leginkább környezetkímélő megoldás segítségével alakították ki. Az új épületben hőszivattyús fűtő-hűtő rendszert alkalmaznak, amely a levegő hőenergiáját hasznosítva télen és nyáron is állandó hőmérsékletet biztosít a létesítmény teljes területén.
A beruházó JP Autó az Uponor felület fűtési-hűtési, valamint vízellátási rendszereit választotta. Így a megfelelő hőmérsékletet Uponor padló, Uponor Minitec fal és Uponor Renovis mennyezethűtés-fűtési rendszerek biztosítják egész évben.

uponorrszmercedes 1
Az Uponor Classic ideális padlófűtési és -hűtési rendszer, amely mindenféle padlóval használható. Alkalmas nagyterhelésű, nagy forgalmú terekhez, előnye a kedvező ár/teljesítmény arány és a rugalmas és gyors csőfektetés, akár egyetlen ember is elvégezheti. Három különböző csőfektetési távolság is választható a helyiség hőszükséglete szerint. A fűtési rendszer független a szigeteléstől, a szigetelés vastagsága szabadon megválasztható.
Az Uponor Minitec nedves rendszerű felületfűtési és -hűtés rendszer költségtakarékosan szabályozható. Ha főleg hűtésre van szükség, a mennyezet alkalmazása a legjobb megoldás. Fűtés esetén a mennyezet és a falak hasonló hőmérséklet-szabályozási lehetőségeket nyújtanak. A vékony vakolatrétegnek köszönhetően a rendszer gyorsan és egyszerűen szabályozható, szükség szerint kombinálhatók.
Az Uponor Renovis gipszpanel felületfűtési és –hűtési rendszer egy szabványos méretű, 15 mm-es gipszkartonból áll, amelybe gyárilag beöntött Uponor PE-Xa  csővezeték található. A Renovis panelek a kereskedelmi forgalomban megvásárolható 27/60 CD profilok segítségével szerelhetők. Használatakor elkerülhető a nagy porképződéssel járó bontás, a felújítás alatt lehet használni az ingatlant. A Renovis rendszer a gipszkarton munkálatokat követően azonnal üzembe helyezhető. A rendszer alkalmas akár a radiátoros körből kapott meleg vízzel való üzemre egy-egy helyiség esetén. Ebben az esetben nincs szükség a meglévő fűtési rendszer cseréjére. Ez csökkenti a költségeket, és lehetővé teszi a helyiségek egymás utáni felújítását. Javasolt a rendszert Tichelmann elv szerint szerelni, így nincs gond a beszabályozásra.

Építész: Csörgő Csaba
Épületgépész-tervező: Mezei Attila
Fotó: www.alomgyarfotostudio.hu

Bővebb információ:: www.uponor.hu
uponor logo

Kiss Péter
Értékesítési vezető
Uponor Épületgépészeti Kft.
1043 Budapest, Lorántffy Zsuzsanna utca 15/B
T. +36 1 203 3611
E-mail: info.hungary@uponor.com


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop