Újítsunk valamit!

Bár tény, hogy minden felújítás idő- és energiaráfordítást igényel, és sokszor az ember idegrendszere is megsínyli a folyamatot, de ha túl gyakran önt el otthonunkban a mélabú, akkor bizony ideje újítanunk valamit. Gondoljuk át, hogy mi az, ami a legkisebb pénz és idő ráfordításával a legnagyobb eredményt hozhatja, vagy találjuk ki, mi az a pár apróság, ami vizuálisan nagy változást eredményezne otthonunkban, és kezdjük azzal ténykedésünket. A következő oldalakon látható képek remek inspirációul szolgálhatnak, és megadhatják a kezdő lökést a folyamathoz.

Harlequin

Virágos tapéták
Sokan esküsznek a romantikára és a színekre. Nekik való a virágos tapéta. Most már nem divat csak egy falat tapétázni a szobában, így olyan tapétát válasszunk, amit mind a négy falon és huzamos ideig képesek vagyunk elviselni. Persze a távoli tájakra repítő dzsungel témájú, pálma motívumos csempék továbbra is jelen vannak a kínálatban, mert azt az érzetet keltik, mintha az ember egész évben egy egzotikus helyen nyaralna.

Ardiente Kft

Hephaistos

Virágos csempék
Az angolszász lakberendezési stílus általában tapétákkal operál, de ha vizes helyiségeinkbe ugyanazt a hatást szeretnénk elérni, és ragaszkodunk a hidegburkolathoz, abban az esetben érdemes tapéta hatású virágos csempét tenni a falra. Ha ez utóbbi lambériát imitáló csempe fölé kerül, akkor mind a stílus, mind a szobahatás garantált, főleg, ha még bordűröket is alkalmazunk a két sáv között.

Benjamin Moore

Benjamin Moore

Üde színek, színfoltok
Egy-egy helyiség központi eleme vagy a kedvenc dekorjaink mögé tervezett üde, természet inspirálta színek, színfoltok még a legletisztultabb helyiséget is hangulatossá és élettelivé varázsolják. Ilyenkor azonban érdemes fehér vagy neutrális színű tárgyakat, bútorokat, dekorokat a színfoltunk elé helyezni, különben elvonjuk a figyelmet arról, amire a fókuszt akartuk helyezni. Kisebb felületeket akár mi magunk is kifesthetünk, kitapétázhatunk!

NATURALII/ARGILE

Casamance

Természetesség
A természetességet egy enteriőrben elérhetjük a natúr színekkel, a természetes alapanyagokkal, és természetből merített mintákkal. Élő- vagy szárított növényekkel megspékelve az összképet, kimondottan nyugtató légkört hozhatunk létre.

Arte

Masureel

Térelválasztás ügyesen, okosan!
A térelválasztásra legtöbbször akusztikai okokból kerül sor, illetve az átlátás megakadályozása érdekében. Vannak azonban olyan esetek, amikor nincs szükség falakra és ajtókra, mert egy-egy teret nem kell maradéktalanul elszeparálni. Ilyenkor elegendő egy térben álló pengefal, ami lehet szögletes vagy íves, lehet a térelválasztónk egy vagy több darabból is, utóbbival 3D hatást érhetünk el. Függeszthetjük térelválasztónkat a plafonra, állíthatjuk a padlóra, lehet tömör vagy áttört, és lehet egy egyszerű függöny, ami tökéletesen mobil megoldást jelent minden problémára.

Látványos átváltozások
Néha nem is kell más egy lakásban, csak egy alapos tisztítófestés. Lefesthetjük a falakat, mennyezetet, de korszerű festékekkel a bútorokat, padlót is. Szép állapotban megmaradt parkettánkat, cementpadlónkat felcsiszolhatjuk, és felületkezelés után újra rácsodálkozhatunk a régi korok időtálló szépségeire. Érdemes a nyílászárókat is cserélés helyett megmenteni, és a díszléceket, rozettákat és stukkókat megtartani, még akkor is, ha felújítás után csupa modern bútorral rendezzük be a tereket.

Jub

Mesterrel vagy saját kezűleg
Nem születünk mindannyian ezermesternek, de sok minden tanulható. Az interneten szörfölve rengeteg oktatóvideóba botlik az ember. Ha az építőanyag forgalmazó cégek videói között kutakodunk, még attól sem kell tartanunk, hogy nem szakértői anyagot láthatunk. Persze, ha nincs időnk vagy kedvünk a saját kezűleg történő kivitelezéshez, mestert is hívhatunk, de az érzés megfizethetetlen, ha mi magunk tesszük le a parkettát, burkolunk, tapétázunk vagy festünk.

Hephaistos

Top 5 trend

 • A nyitott polcok most reneszánszukat élik, főként a zárt, konyhai felsőszekrények alternatívájaként.
 • A szögletes minimál formákat leváltották a lekerekített sarkok, a puha, gömbölyded formák. Pár ívelt bútorral és dekorral mi is hívogatóbbá tehetjük otthonunkat.
 • A saját kezűleg készített dekorok, főleg a festmények kimondottan egyedivé tesznek egy-egy teret. Ne ijedjünk meg a minták tobzódásától és a színek halmozásától, mert ettől válik egyedivé életterünk.
 • A makramé a retró korszakban élte virágkorát, de napjainkban ismét újra divatba jött, akár mint faldekor, akár mint virágtartó, de ahogy a mellékelt ábra mutatja, térelválasztóként sem utolsó.
 • Ülőbútorainkat bársonnyal vagy neutrális színű, apró mintás vagy csíkos, strapabíró, lemosható textilekkel húzhatjuk át, így tolva ki élettartamukat. A lecserélt textilt pedig érdemes textilújrahasznosító cégnek adni, mert a környezettudatosság örök divat.

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop