Új rögzítéstechnológia a homlokzati hőszigetelésben – Ne fúrjuk, ragasszuk!

Minden ízében Afrika
Zöld ajtó mögött zöld gondolatok
4 hűsítő nyári leves

A homlokzati hőszigetelő lemezek falazatra való rögzítésekor eddig a ragasztás mellett mechanikai rögzítésként dübelezésre volt szükség (alapfelülettől függően). Az egyre jobb minőségű és nagyobb terhelhetőségű dübelek mellett a Baumit egy új rögzítési módot kísérletezett ki, amelynek alapja a ragasztás. Ezzel elkerülhetők a dübelezéskor adódó problémák. Dübelezéskor ugyanis átfúrjuk a hőszigetelést, amellyel pontszerű hőhidakat hozunk létre, nem látjuk, hogy hová rögzítünk, nehézkes a falazatban lévő vezetékek és egyéb szerkezeti elemek kikerülése a furatkészítés során.

 

 

 

A vállalat a polisztirol hőszigetelő lemezek rögzítésére kifejlesztett egy olyan rendszert, amelynek lényege, hogy a lemezeket úgynevezett Ragasztó Tárcsákra ragasztják fel (a tárcsákra csak Baumit openContact és StarContact ragasztótapasz kerülhet, mivel a rendszert ezekkel a termékkel vizsgálták be). A Ragasztó Tárcsák a lemezek alá kerülnek, közvetlenül a falazatra, így növelve a tapadásbiztos felületet. Nem kell tehát a hőszigetelő lemezeket átfúrni a rögzítéshez.

A Baumit Ragasztó Tárcsa előnyei

nem fúrjuk át a hőszigetelést, így megszűnnek a pontszerű hőhidak energiát és költséget takarítunk meg gyorsabb a munkavégzés: nem kell a dübelfejeket lezárni minél vastagabb a hőszigetelés, annál több pénzt spórolhatunk meg nem szükséges különböző méretű rögzítőelemeket vásárolnunk az eltérő vastagságú lemezekhez nem bosszankodunk a dübelkirajzolódáson

{gallery}images/stories/verysimple/baumit_rogzitestechnika/f{/gallery}

Az új generáció: Ragasztó Tárcsa Duplex

Az idei évben már kapható a Ragasztó Tárcsa továbbfejlesztett változata, a Ragasztó Tárcsa Duplex, amelynek használatával lehetőség nyílik a régebbi kivitelezésű, vékony hőszigetelő rendszerek (2-9 centiméter vastagság) ismételt hőszigetelésére. A régi hőszigetelő lemez vastagsága akár 9 centiméteres is lehet. A Duplex tárcsákkal a régi hőszigetelő rendszeren ragasztási felületet képzünk úgy, hogy azokat a már megszokott 40×40 centiméteres raszterben (élektől 10 centiméterre) telepítjük. A tárcsákra frissen ragasztópogácsák kerülnek, a hőszigetelő lemezeket – amelyek akár 20 centiméteresek is lehetnek – „pont-perem” módszerrel ragasztózva ragasztjuk a felületre. Ezzel gyorsabbá válik a munkavégzés, a polisztirol lemezek felülete teljesen ép marad, nem kell a dübelfejeket lezárni, nem rajzolódnak ki a dübelek, valamint nincs pontszerű hőhíd és páralecsapódás.

 

Koltay Katalin szakértő, k.koltay@baumit.hu

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop