Tűzbiztos homlokzat a Knauf Insulationtől

Rendhagyó installáció a klímaválság ellen
Új életre kel az egykori Postapalota
Járvány nélkül is várható volt

Az újfehértói általános iskola energetikai korszerűsítése során a nyílászárók cserélésén kívül a homlokzat is megújult, a hőszigeteléshez a Knauf Insulation saját márkás hőszigetelő rendszerét alkalmazták.

tuzbiztoshomlokzatknauf 720

A szigetelés FKDN Thermal jelű kőzetgyapot lemezekből készült, 15 cm alkalmazott vastagságban, amely szigetelőanyag napjainkban a kategória legjobbjának számít. Deklarált hővezetési tényezője = 0,034 W/m.K, a rendszer többi elemét egy jó nevű magyar vakolat és festékgyártó szállította, a Poli-Farbe Kft. A rendszer ragasztója, egyben ágyazó tapasza önmagában A1 tűzvédelmi besorolással rendelkezik (a minősítés száma: A-48/2014), a teljes rendszer tűzvédelmi osztálya A2-s1, d0.
A felületképzés KI szilikon vakolat, kapart hatású 1,5 mm vagy gördülőszemcsés 2 mm struktúrákban, a rendszer alapozójával együtt (a mm adat a legnagyobb szemcseméretet jelöli), a színválaszték 199 színárnyalat, a Colorbox Harmony színkártya alapján.

tuzbiztoshomlokzatknauf 1
A ragasztáson túl elengedhetetlen rögzítést, amelynek típusa Thermofix CF, a Fischer Hungary szállítja a rendszerhez. Ezt a dűbelt a beszállító előrejelzése alapján rövidesen korszerűbb rögzítőelem, a Thermoz CN Plus kombinált acélszöges dűbel váltja majd fel. Természetesen a kivitelezéshez szükséges egyéb kiegészítők, hálók, profilok, sínek is elérhetőek.

Ez a technológia már hazánkban is hosszú évtizedek óta ismert és alkalmazott módszer az energetikailag korszerűtlen homlokzatok felújítása során, megfelelőségét az A-28/1/2014 sorszámú Nemzeti Műszaki Értékelés igazolja, a komponensek megfelelőségét pedig a gyártók teljesítménynyilatkozatai tanúsítják.

 

kanufnewlogo


 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop