Korszerű melegvíz-előállítás HAJDU hőszivattyús forróvíztárolóval

Napjainkban mind gyakrabban kerül előtérbe a kérdés: hogyan tudjuk családi házunk, lakásunk rezsiköltségét még jobban csökkenteni? Ha már megtörtént a nyílászárók cseréje, a külső fal szigetelése, vajon milyen lehetőség van még további korszerűsítésre, amely viszonylag alacsony költséggel megoldható.

elenazenergiahatekonysagifejlesztesekbenhajdu 720

A magyarországi lakások, családi házak túlnyomó része a használati meleg vizet vagy villamos áramból, vagy pedig földgázból állítja elő. Ezek kiváltására olcsó alternatíva lehet a hőszivattyús bojler beépítése, amely történhet a jelenlegi rendszer kombinációjával, vagy teljes cseréjével is.
hajduhtp korszerumelegvizA feladat megoldására léteznek magyar gyártmányú készülékek, amelyeket a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. gyárt. Magyarországon már kapható a HAJDU hőszivattyús forróvíztároló-család, amelynek HB300 alap-, HB300C alsó csőkígyós- és HB300C1 felső csőkígyós típusa 2015-ben elnyerte a rangos Magyar Termék Nagydíjat. E készüléktípusnak az új HAJDU által gyártott terméke, a HAJDU HP TOWER nevű, HPT típusú terméksorozat.
A készülék 0,5 kW energiából legalább 2 kW hőenergiát képes előállítani, amely a jelenleg ismert leghatékonyabb használati meleg víz előállítási módszer! A hőszivattyú a levegőben lévő hőt felhasználva melegíti fel a tárolóban lévő vizet.
A hőszivattyúból kiáramló levegővel hűthetjük a belső helyiségeket, vagy ha a lehűtött levegőt kivezetjük, a helyiség vagy lakás szellőzését is szolgálhatja. A készülék a ház szellőztető rendszeréhez is csatlakoztatható. A használati meleg víz előállítása mellett így, e készülékek a szellőztetésben, légkondicionálásban és páramentesítésben is szerepet kaphatnak!
A HAJDU HPT típusú készülékek további előnye, hogy előre programozható SMART vezérléssel rendelkeznek. Az elektronikus kijelző esztétikusan, rejtett módon jelenik meg a terméken. A készülék külső napelem rendszerre köthető, és arról vezérelhető, illetve SmartGrid rendszer képes. A HAJDU bojlerekre jellemzően ezek a termékek is nanokerámiás felületkezelt külső palásttal és titánium tartalmú tűzzománc belső tartályfelülettel szereltek.

A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. által gyártott és forgalmazott HB és HPT hőszivattyús forróvíztárolók telepítése egyszerű, hosszú távon, megbízhatóan szolgáltatja a használati meleg vizet, és működése a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelel.

www.hajdurt.hu

hajdu logo


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop