Tökéletes urbán nomád

A legnyűgöző szépségű Toszkánában, szinte a semmi közepén áll a magánút végén egy családi ház, amelynek belsőépítészeti kialakításával Nicky Dobree-t, a tehetséges angol lakberendezőt bízták meg. Földszínek, természetes anyagok, kaspók, ám semmi parasztházvonás.

Napjaink legnagyobb belsőépítészeinek munkái közül nehezen tudnánk kiemelni nagy kedvencüket, mégis egy-két különleges megrendelés kiemelkedik a sorból. Erre példa a nemzetközileg is elismert és számos díjat nyert Nicky Dobree, aki ezt a csodálatos toszkán tájon álló házat felújította és berendezte. A dél-afrikai házaspár megbízását nagy megtiszteltetésnek érezte a lakberendező, hiszen a családhoz érzelmileg közel áll, ő tervezte a svájci síparadicsomban lévő házukat és korábban londoni otthonukat is. (Előbbit az A Mi Otthonunk 2019/11. számában már bemutattunk.) Olaszországi nyaralásukon első látásra beleszerettek a megrendelők ebbe az elhagyatott környéken álló ingatlanba, amely az afrikai tájakra oly jellemző vadság és nyugalom keveréke. A tervező jól tudta, hogy körülbelül milyen nagyságrendű projektről lesz szó, mi tetszik és mi fontos a család számára, és hogy a villában létfontosságú megteremteni a kényelmes életmódhoz a lakóterek áramlását. Napszaktól függően a kert és terasz felőli terek mindegyikének is más és más funkciót kellett biztosítani.

Minden belsőépítész álma, hogy képzett kézművesekkel működhessen együtt egy-egy nagy felújítás során. „Itt a legjobbak legjobbaival dolgozhattam” – mondja elégedetten Nicky, és elengedhetetlen volt együttműködni a ház építészével is. A szobákat összekötő, finoman ívelt ablakok és boltíves ajtók visszhangozzák a domboldal hullámzó íveit. A dekorációban nincs semmi rusztikus „parasztházvonás”, a stílus kifinomultan urbanizált. A ház csiszolt travertinből készült krémes színű, csempézett padlója a konyhától a fürdőszobán át a nappaliig biztosítja a folytonosságot a helyiségek között. A fekete-tejfehér páros erős irányt ad a dekoráció minden részletében, s a tervező még arra is figyelt, hogy a hálószobai könyvszekrényben a könyvborítók is megfeleljenek e kettős színvilágnak. Nicky imád régiségeket beszerezni, és különösen szívesen jár Franciaország antik piacaira. Ezúttal azonban egészen Dél-Afrikáig keresett olyan eredeti afrikai bútorokat is, amelyek a tulajdonosok személyes életére asszociálnak. „Nagyon megtisztelőnek érzem, hogy szabad kezet kaptam választásaimban. Nincs annál jobb, mint tudni, hogy a létrehozott tereken keresztül hozzájárulhatok a lakók jólétéhez, ahogy ez alól ez az olasz ház sem volt kivétel” – mondja nem kis megelégedettséggel.

A luxusvillák, -szállodák tervezésére specializálódott belsőépítész nem kevésbé ambíciózus tervezői mottója szerint otthonaink befolyásolják hangulatunkat, és környezetünk megváltoztatásával életünket is megváltoztathatjuk. tokeletesurbannomad portre
Nicky Dobree
www.nickydobree.com
 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop