Tökéletes harmónia a hegy lábánál

Padlófűtés, a modern gépészeti rendszer eleme
Az opera ölelésében
Zöldbableves snidlinggel

Miután a házaspár évekig lakott és dolgozott London központjában, lelkesedtek a gondolattól, hogy olyan helyen éljenek, ahol érintetlen természet veszi őket körül. Fokvárostól nem messze, a hegyek lábánál álló házukat csodálatos zöld táj öleli körül, ahonnan túrautak vezetnek a magaslatokba.

tokeletesharmoniaahegylabanal 720

Annak ellenére, hogy a belsőépítész házaspár mindkét tagja Londonban született, Katrina és férje is Dél-Spanyolországban jártak iskolába, és ott találkoztak először gyermekkorukban. A tengernél eltöltött évek emlékei még ma is mosolyt csal arcukra. Most, hogy megszületett a kisfiúk, úgy érezték, vissza kell térniük egy természetközelibb életmódhoz, ezért döntöttek Fokváros mellett, ahol a feleség édesanyja is él. Húsz percre a belvárostól, húsz percre a tengertől és húsz percre a nagyszülők hazától áll új, pazarul berendezett otthonuk. Kutyájuk, Chili, aki Londonból érkezett velük, szintén örül új környezetének.
A fokvárosiak Constantia csendes, de viszonylag elit körzetét kissé unalmas vidéknek tekintik, de a tulajdonosoknak a nyugalom inkább vonzó volt. Mindketten sokat utaznak, havonta egyszer a férj Londonba, Katrina Sanghajba, bár emellett még van egy londoni lakásuk is, amelyet rövidebb időkre ki is tudnak adni.
A telken a ház előtt álló három, kissé szokatlan, de elbűvölő fa – egy pálma, egy Norfolk-szigeti fenyő és egy borsfa – volt az első, ami azonnal a házhoz vonzotta őket, no és a csodálatos kilátás a Table Mountain legendás hegycsúcsaira. Bár a ház a vásárláskor jó állapotú volt, de se modernnek, sem inspirálónak nem lehetett nevezni. Igazi helybéli, vidékies stílusú épület volt, aminek láttán a belsőépítész házaspár fantáziája azonnal megindult, amikor elképzelték, mi mindent is lehet majd kihozni belőle.
A ház alapjait megőrizve a belső falakat eltávolították, áthelyezték a mennyezetet, és hozzáadtak egy második emeletet is. Mivel az épületnek könnyűszerkezetes acélváza volt, ezzel az a kihívás járt együtt, hogy az alaprajznak nagyon precíznek kellett lennie, utólagos kiigazításokra kevés lehetőség nyílik, és a tervezőknek ez idáig még nem volt dolguk ezzel a technológiával. Az acélgyártóknak megadott információknak tehát minden részletre kiterjedőnek kellett lenniük. Ez a környezetbarát építési mód egyébként kevesebb helyszíni munkát igényel, ami azonnal vonzó volt számukra. „A szerkezet nagy részét előre gyártják, és a megérkezéskor gyorsan összeállítják. Nagyon izgalmas látni, ahogy az összes elem a helyére került.” – szól pozitív tapasztalatuk. A berendezéshez az Egyesült Királyságból fél konténer bútort és néhány művészeti tárgyat szállítottak ide, néhányat kifejezetten az új házukhoz vásároltak, de a többiek már korábbról megvoltak. Miután az elmúlt hat évben négyszer is költözködtek, a különféle bútorokat és szerelvényeket raktárakban tárolták, amelyek közül néhányat már majdnem elfelejtettek. Nagyszerű volt tehát mindent újrahasznosítani, és helyet találni nekik új házukban.

  

A Play Associates londoni székhelyű belsőépítész-iroda olyan különleges házak megtervezésére vállalkozik, amelyek formájukkal, méretükkel és a felhasznált anyagok újszerűségével meghökkentenek. Az általuk preferált, kissé etnikus bútorok nagy része helyi kézművesek munkája.

tokeletesharmoniaahegylabanal portre

www.playassociates.com

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop