Hozzávalók:2 csokor zöldspárga, 4 darab kemény tojás, 4 darab paradicsom, 1 darab narancs, fél citrom leve, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, só, őrölt bors.
A spárgák végét vágjuk le, aprítsuk háromcentis darabokra, majd mossuk meg többször bő vízben. Forrásban lévő sós vízben főzzük három percig, utána azonnal szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe, és hűtsük le. Rakjuk szűrőedénybe, és alaposan csepegtessük le.
Tegyük salátás tálba, adjuk hozzá a felcikkezett paradicsomokat, a meghámozott és gerezdjeire szedett narancsot. Csorgassuk meg olívaolajjal, citromlével, sóval és őrölt borssal ízesítsük. Óvatosan keverjük össze, majd a tetejére ízlésesen rendezzük el a keményre főzött és felcikkezett tojásokat.
Hozzászólások