Tisztaság felárral

Megújulás Dél-Pesten: DunaCity
Ünnepeld a tavaszt!
Fény Mestere-díj pályázat

Érdemes a renoválásra szánt időbe betervezni a takarítási utómunkálatokat is. Ha takarító cégre bízzuk a feladatot, tájékozódjunk előre, hogy a felújítás ütemtervéhez igazodva biztosan tudjunk időpontot egyeztetni a szolgáltatóval. Viszonylag gyorsan találhatunk megfelelő vállalkozót, ha az interneten, hirdetési újságokban vagy a szuperinfókban kezdünk keresgélni.

 

 

Jó tudni, hogy sok cég nem foglalkozik egyszeri lakossági megrendelésekkel, de vannak olyanok is, melyek a rendszeres munkát biztosító ügyfelek mellett eseti lakástakarítást is vállalnak. Egy biztos, az árak mindig magasabbak, ha alkalmi nagytakarításról van szó, a felújítás utáni munkáért pedig mindenhol többet kérnek, van, ahol harminc százalékos a felár.

 

Egyben vagy külön
Persze nem kötelező minden szolgáltatást megrendelni, ha valaki például csak az ablaktisztítást szeretné külsősökkel elvégeztetni, erre is van lehetőség. Az elején tisztázzuk, hogy az ár magában foglalja-e a keretek, párkányok lemosását, vagy nem. Egyes cégek ezt külön számítják fel, míg máshol ez nem külön tétel. Az árak felől nem könnyű tájékozódni. Az interneten például alig találni konkrét díjszabást. Ha mégis, akkor felhívják a figyelmet arra, hogy a leírt árak tájékoztató jellegűek. Számítsunk rá, hogy mielőtt kialkudjuk a végső árat, a szolgáltató feltérképezi a terepet.
Mosnak, szegnek, rojtoznak
A felújítás után azonban érdemes a felfordulást kihasználni, és kitisztíttatni a szőnyegeket is. Ezt a munkálatot elvégezhetjük házilag is, de sokkal látványosabb és hatékonyabb, ha szakembereket bízunk meg a feladattal. A takarító cégek többsége, arra alkalmas gépekkel felszerelve, vállalja ugyan a helyi tisztítást is, ám ezúttal érdemes megfontolni, hogy tényleg ezt akarjuk-e. Sokkal praktikusabb például egy háztól-házig szállítást vállaló szőnyegtisztító céggel szerződni. Így nem kell kerülgetni takarítás közben a súlyos tekercseket, és a megújult padlótakarók a már tiszta lakásba érkezhetnek meg. Arról nem is szólva, hogy egy tisztítócégnél akár be is szegik az elrongyolódott széleket. Amennyiben ezt a megoldást választjuk, számítsunk rá, hogy a mű- és természetes anyagok tisztítási tarifája eltérő. Még megrendelés előtt érdemes azt is tisztázni, az ár magában foglalja-e a szállítást is, vagy azt külön kell fizetni. Ingyenes szállítás egyébként nem létezik, legfeljebb egyik helyen olcsóbb a tisztítási díj, viszont külön kell fizetni az elvitelért és a hazaszállításért, míg másutt a vállalási ár mindent tartalmaz.
Átlagos tarifák
Porszívózás, felmosás, söprés, burkolatok vegyszeres tisztítása és kaparása, csövek, fűtőtestek, tükrök, piperepolcok, szellőzőrács, lámpaburák és konnektorok tisztítása, ablakpucolás, szőnyegtisztítás és függönymosás is megrendelhető. Egy összegű vállaláskor a négyzetméter alapján számolt ár körülbelül 150-500 forint, attól függően, hogy mit rendelünk meg. Van, ahol 800 forint körüli órabért számolnak föl. Az egyes munkáknak van külön tarifájuk is, így például a keretek és párkányok letakarítását is magában foglaló festés utáni ablaktisztításkor 160 forint körüli négyzetméter árral kell számolni.
A ma divatos üvegtégla megpucolásának díja 150 forint körül mozog négyzetméterenként. A bútormozgatás óradíjban, 400 forint körüli összegbe kerül. A függönytisztítás ára négyzetméterenként, a függöny fajtájától függően 80-100 forint. A kárpittisztítás ára négyzetméterenként 300 forint körül mozog. A helyszíni szőnyegtisztítás 200-250 forintba kerül négyzetméterenként, háztól-házig szolgáltatóknál az ár 400-700 forint között, a szőnyeg anyagától függően. A szegésért, rojtozásért méterenként 350 körüli összeget számítanak fel. (Az árak tájékoztató jellegűek, az egyes szolgáltatók díjszabása eltérő.)

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop