Tetőtérben, tágasan

Légies elegancia
Mediterrán nyitottság
Mérték és eredetiség

Adott volt egy belvárosi lakóépület, egy fi atal, lelkes házaspár és egy kreatív belsőépítész. Élodie Sire minőségi bútorokat, anyagokat, bolhapiacról vásárolt, egyszerű csecsebecséket helyezett el egymás mellett, keverte a fémet és a fát, s hozta a Franciaországban tőle megszokott magas színvonalat, amely – a recept szerint – itthon is könnyen megteremthető.

jav720

Élodie Sire világát jól ismerik a párizsiak. Fiatalos, lendületes és inspiráló munkáiban sok fénnyel, színnel és ötlettel dolgozik. A Párizs szívében található Saint-Germain- des-Prés elegáns, egyúttal bohém kerületében álló ingatlan tulajdonosai évekig keresték a megfelelő belsőépítészt az átalakításokhoz. Az épület alsó emeleteire egy kis belvárosi hotelt terveztek, otthonukat pedig a legfelső szintre kellett megálmodni. A villában még a 80-as évekbeli állapotok uralkodtak. Élodie-t érdekelte a feladat, különösen a privát rész kialakítása. Első körben a térfelosztáson változtatott, a legfelső emeleten kiemelte a menynyezetet, és a tető vonalát követő boltíveket alakíttatott ki, gyönyörű mestergerendákkal hangsúlyozva. A kétgyermekes család örült annak, hogy egy nagy terasz is tartozik a felső szinthez, amelyre egy boltíves kétszárnyú ajtót nyithattak.

A fókuszpont, mint minden nagy családban, a nappali, ahol a krémes színek uralkodnak, s szépen hangsúlyozzák a narancsot és a pasztelles kék textileket. „Szeretem a világos tónusokat, gyönyörűen kiemelik a legapróbb, míves részleteket is” – mondja a tervező. Élodie a rusztikus, nagyméretű tölgyfa asztalt kedvenc párizsi bolhapiacán találta, a hajlított vonalú hintaszék is innen való. A szürke bőr kanapék, a kobaltkék textilek és a finom vonalú, réz art deco asztali lámpák a könnyűség, a nagyvonalú polgári élet érzetét keltik. A tervező kihasználta a lépcsőfeljáró szemközti falát, s egy életnagyságú ló képét helyezte el ide, a gyerekek nagy örömére. A lépcsőfeljáró a dolgozószobának is helyet ad. A lépcsőkorlát által zárt sarokban állította fel Élodie a házigazda dolgozó asztalát, székekkel. A tér így egyszerre intim és meghitt, s rálátás nyílik az otthonban zajló életre is. Élodie stílusára jellemzően a fa és a fém valamennyi helyiségben egymással karöltve jelenik meg. A konyha hatalmas mennyezeti gerendái alá nyers fémkeretű, de klasszikus huzatú székeket választott. A konyhabútor a háziasszony kedvence, a mókás, aranyszínű fogantyúkat ők maguk festették le a gyermekeikkel. A koncepció a hálószobákban is megjelenik: a kislány hálójában a fémkeretes ágy ellenpólusaként, s igazi lakberendezési csemegeként egy rusztikus komódot választott Élodie, amelynek fiókjai fémből készültek. A virágmintás tapéta bátor választás volt, a sötét függönnyel, a mennyezeti gerendatengerrel azonban álomszép hatást kelt. Elmondhatjuk, hogy finomság és elegancia, a játékos hangulat bárhol megteremthető. A francia belsőépítész receptjét itthon is bátran kipróbálhatjuk.

  

A francia belsőépítész nő szenvedélyesen szereti a 20. század bútorait, az eklektika stílusát, munkáiban különböző művészeteket – festészet, szobrászat, iparművészet – ötvöz egymással, teljesen új atmoszférát teremtve. Belsőépítész irodáját 2007-ben alapította Párizsban.

portre
Élodie Sire
www.dmesure.fr
Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop