Élvezd Tamásit!

Tamási 2015-ben ünnepelte 700 éves születésnapját, de nem temetkezik a múltba: jelentős és nagyrészt a turizmust szolgáló fejlesztések valósultak meg az elmúlt évtizedben.

elvezdtamasit 720

Kultúrák háza, megújuló gyógyfürdő, kerékpár utak, sportpályák szolgálják a testi-lelki felüdülést és csalogatják a vendégeket. A víz, bor, természet kínálta lehetőségek mellett számtalan kulturális élmény is várja az idelátogatókat. A Tamási Galériában Könnyü László hagyatéka, köztük Vasarely, Dali, Rudnay, Bernáth Aurél alkotásai, de évente tíz időszaki kiállítás is látható, augusztusban a „Tolna megye élő népművészete” tárlat. A helytörténeti gyűjtemény főként a Kapos-Koppány völgye kistáj néprajzát mutatja be, de érdemes felgyalogolni a Várhegyen található Présházmúzeumba, ahol eredeti környezetben a település szőlő és borkultúrája ismerhető meg egy pohár jó bor mellett.

elvezdtamasit 1
Pezsgő programok

  • ÁPRILIS 23-ÁN ínycsiklandó Szent György napi programokkal kezdodik a szabadtéri idény: borkóstolás, gasztronómia, kulturális programok, estébe nyúló mulatság.
  • JÚNIUS 4-ÉN élménydús nap a X. Trófea Vadgasztronómiai Fesztiválon a világhírűvé vált gyulaji erdő kapujában: a gyulaji erdő természeti szépségei, vadételek országos fozoversenye, ingyenes vadaspark látogatás, kézműves vásár, színpadi műsorok.
  • JÚNIUS 25-ÉN a Múzeumok éjszakáján a múlt élményszerű felidézése a Tamási Helytörténeti Gyűjteményben.
  • AUGUSZTUS 20-ÁN a nagy múltú Tamási Lovasnapok várják a látogatókat.
  • SZEPTEMBER 24-ÉN a Szent Mihály napi megújuló Szüreti fesztivál zárja a szabadtéri nyári programokat.

elvezdtamasit4
www.tamasi.hu, www.tamasimuvhaz.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop