Teraszburkolás vízszigetelés nélkül?

Kérdés-válaszok a cserépkályhákról
Kellemes, hűvös szoba, klíma nélkül?
Energiahatékony épületek Ytong vasalt pallós építési rendszerrel

Teraszburkolás vízszigetelés nélkül? Ez akár méregdrága „mulatság” is lehet. Néhány utcával az otthonunktól van egy ház. Annak a háznak van egy terasza. A terasznak van egy gazdája, aki minden esős napon átkozza magát: „Miért is nem rakattam vízszigetelést a terasz alá?”

teraszburkolas 720

Mert bár terasza csupán két éve épült, de ma már úgy néz ki, mint valami második világháborús hadszíntér: dombok és árkok, repedezések és törmelékek amerre a szem ellát. A felújítások kulcsmondata legtöbb esetben a „Hogyan jöhetnénk ki olcsóbban?” Rengeteg lehetőségünk van megtakarítani egy építkezés, felújítás során, a szigeteléssel azonban soha, de soha ne spóroljunk!
Ezernyi „ismét munkától” és még több fejfájástól, bosszankodástól szabadulunk meg, ha figyelünk a szigetelésre. Egy 10 négyzetméteres terasz újraburkolásának a költsége a vízszigetelés hiánya miatt a 100 ezres nagyságrendet is elérheti. Miközben egy minőségű vízszigetelés ennek a töredékéből kijön. Igaz tehát a megállapítás, hogy jelentős megtakarítás érhető el a megfelelő vízszigeteléssel.

Azért még a víz az úr

A víz ugyanis bárhová képes befészkelni magát, a burkolat, a fuga önmagában nem elég, hogy megállítsa. És akkor még nem beszéltünk a talajból felszivárgó vízről, a lecsapódó páráról. És a víz pedig, mintha csak keresné a lehetőséget, hogy eljusson a burkolat alatti ragasztórétegekhez: ott aztán télen megfagy, és el is jutottunk a lapok töréséhez, felválásához.

A Mapei mindezek megelőzésére a MAPELASTIC flexibilis cementkötésű, kétkomponensű, kenhető vízszigetelést fejlesztette ki, de az igazán magas minőségű eredményhez szükség lesz a következőkre is:

  • Mapeband – hajlaterősítő szalag
  • Keraflex S1– ragasztó
  • Ultracolor Plus – fugázó
  • Mapesil AC – szilikon

CIKK 3
Ez a „csapat” az új és a felújítandó teraszoknál, erkélyeknél és loggiáknál tökéletes vízszigetelést, nagy rugalmasságot és hosszú élettartamot garantál. Érdemes tehát vízszigetelésnél is rendszerben gondolkodni.

S hogy ne csak a hőszigetelés, hanem minden rendben legyen a teraszburkoláshoz, olvassa el a Tartós burkolat titka c. lakosságnak készült pdf formátumú kiadványt is, amelyet itt érhet el.
mapei25 logo

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop