Tengerszínek bársonnyal…

A 101 négyzetméteres belvárosi lakásban az elegancia és a kényelem egyaránt fontos szerepet játszik: hatalmas belmagasság, tágas, impozáns terek, izgalmasan kialakított részletek, fényűző, ám mégis barátságos hangulattal.

tengerszinekbarsonnyalbensoseges 720

Az 1898-ban épült eklektikus stílusú Zichy-bérház lakásainak építészeti adottságai kiválóak, de a térkihasználást nem találtuk igazán megfelelőnek, ezért a helyiségeket átrendeztük, hogy pazar, tágas tereket kapjunk. A tölgy svédpadló, a kellemes tónusú szürke falszínek, valamint a kék- és zöld kiegészítők használatával sikerült elérni egyik célunkat: úgy legyen elegáns az enteriőr, hogy közben ne feszélyezze az embert, és otthonos hangulatot árasszon.

A lakásba lépve, már rögtön az előszobában nagypolgári életérzés fogad: a világos, márvány hatású burkolat, a stílusban harmonizáló bútorok és kiegészítők kifinomult részleteivel egyedülálló atmoszférát teremt. Az átépítés során a nappaliba került az étkező és a konyha, amely stílusával tökéletesen belesimul a tér egészébe. A terek funkciójának megváltoztatásával a mai igényeknek megfelelően hoztuk létre a lakás központi részét, a tágas nappalit. Ez az a helyiség, ahol összegyűlik mindenki, így törekedtünk a csalogató, bensőséges hangulat kialakítására: meleg szövetborítású kanapé bársonyos fotelekkel, puha, kellemes tapintású párnák, kandalló, üde, zöld növények… mind-mind ezt segítik. A tervezés során célunk volt, hogy a 101 négyzetméteren három hálószobát alakítsunk ki, kettő a közlekedőből nyílva, s amelyeket a sötétzöldés pasztellszínek ideális aránya varázsol meghitté. Hogy ne törjük meg a lakás eleganciáját, kialakítottunk egy háztartási helyiséget is, ahova a mosó- és szárítógép, valamint a kazán került. Ezen kívül kiemelt figyelmet szenteltünk a megfelelő mennyiségű tároló hely betervezésének is: beépített szekrény a mérőóráknak és cipőknek a bejáratnál, gardróbok a hálószobákban. A fürdőszobákban szintén visszaköszön a márványhatású hidegburkolat, amelyek egységét tölgyszínű, illetve türkiz burkolatokkal tettünk izgalmasabbá. Az épített zuhanyzó mellett különleges formájú aszimmetrikus kádakat is beépítettünk a fürdőszobákba.

A berendezés és dekoráció kiválasztása is nagyon gondos és hosszú folyamat volt, számos darab egyedileg, kifejezetten a lakásba lett gyártatva. A tenger színeinek különböző árnyalataival és a bársonyos anyagokkal, különböző textúrákkal tovább emeltük az elegáns hatást.
Összességében sikerült úgy újraálmodni a nagypolgári lakást, hogy az ne csak egyszerűen magán hordozza a klasszikus stílusjegyeket, de tökéletesen megfeleljen egy modern, 21. századi család igényeinek is.

  

Tervezőként célom a tiszta vizuális kommunikáció, amelyet – kedvelünk vagy sem – befolyásolnak múltbéli tapasztalataink. A legjobb terek időtlenek, amelyeknek középpontjában az ember áll, és megjelennek benne a múlt és jövő elemei is.

tengerszinekbarsonnyalbensoseges portre

Ördög Emese
dizájner
home staging szakértő

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop