Szürkén is színesen

 

A legtöbben évekig látni sem bírnak mestereket a lakásukban, legyen szó akár csak egy festésrol. Nem úgy kétgyermekes fiatal háziasszonyunk, aki pörgős személyiség lévén élvezte a házépítést, még Angliából szervezve a kezdeti lépéseket. Bár az elején úgy indultak neki, hogy ez a ház lesz életükben a végső állomás, néhány kompromisszum miatt akár már ma belevágna egy újabb kalandba.

 

18

 

Hét év Anglia után szólította haza a kétgyerekes fiatal házaspárt a munka, és ma már örülnek a váltásnak. Vidéki gyökereik miatt nyugodt helyen képzelték el jövőjüket, úgy, hogy a főváros is közel legyen a munkába járás miatt. Augusztus 20-án múlt két éve, hogy beköltöztek a még kintről keresgélt telken felépült házba, amit végül Pécelen találtak meg, árban és közlekedésileg is elfogadhatóan, gyönyörű panorámával a budai hegyekre. Határozott elképzeléseiket Zai Viktória enteriőrtervező is segítette, akit még Angliából találtak meg a neten. Bár az eladásra épített ház tervein a lakberendező még időben módosíthatott néhány ponton, például a haszontalannak ítélt hálószobai erkély helyett nagyobb hálószobát nyertek, a nappali–étkezőkonyha rész tisztább lett az U-alakú elrendezéssel, a nappaliba került egy fallal elválasztott kandalló is, sikerült egy áttört fallal előszobát kialakítani, és a háziasszony édesapjának egy stúdiólakást kialakítani az alsó szinten, azért több kompromisszum is köttetett. Egy nagyobb telken lehetett volna egy kívülről is minimál stílusú házat építeni, ahol egy medence is elfér, juthatott volna hely egy gardróbszobának, a gyerekeknek egy fürdőszobára, vendégszobára, és a terasz is egy szintre kerülhetett volna a kerttel, hogy ne kelljen lépcsőzni. Angliai lakásélményeik alapján ugyanis biztosan tudták, hogy ezt ki akarják zárni mindennapjaikból.

Elképzeléseiket gyorsan formába is öntötték, a decemberi hazaköltözéssel egyidejűleg megvásárolt telken augusztusban már állt a ház, várta a család beköltézését. Az építkezés hónapjaira szép időszakként emlékeznek a lakók, amiben az alapos kivitelező cégnek és a lelkiismeretes enteriőrtervezőnek igen nagy szerepe van.

Hogy honnan a szürke szín iránti szerelem? Nagyon szeretik a minimál stílust, és már az enteriőrtervezőt is a fekete–fehér–szürke alapján keresték, a kiegészítő zöldet már az ő javaslatára fogadták el. A nappali tapétája első látásra szerelem volt. A burkolatok és a fürdőszobai szaniterek már nagyobb utánajárást igényeltek, csakhogy mindenből jó áron jó minőségűt vehessenek. Minden fokozatosan alakult ki, a konyhabútort, a nappaliban a beépített szekrényt, a médiapolcot, a fürdőszobaszekrényt egy ismerős asztalos készítette, kiváló minőségben. Sarkalatos pont volt még a világítás, a nappaliban álmennyezet rejti a spotlámpákat, de megkönnyítette a munkát a villanyszerelők profi hozzáállása is.

Szeretjük, hogy a szürke–fehér–fekete végigvonul a tereken, a ragyogó napfényben úszó lakásban egyáltalán nem nyomasztó.
Változtatnánk a helyiségek számán, ha lehetne, elsősorban egy nagy gardróbszobával és egy gyerekfürdőszobával bővítenénk a házat.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop