Színezzük át!

Mi a közös egy lelakott, ódivatú laminált bútorban és egy unalmas falfelületben? Az, hogy mindkettő újrafesthető! Az otthonunkban lévő összes tárgyban – legyen az fényes, csúszós vagy víztaszító felületű – az a közös, hogy egy új színnel vagy színegyüttes felhordásával újraértelmezhetjük, teljesen új hangulatot, környezetet eredményezve. Persze bízhatjuk ezt szakemberekre is, de ha végül úgy döntünk, hogy magunk vágunk bele a ráncfelvarrásba, biztosak lehetünk benne, hogy életünk egyik legnagyobb kalandja lesz a felújítás.

Casamance

Casamance

Csupasz fa, fém és beton

Nem kell félni a régi tárgyaktól! Érdemes felújítani őket, akkor is, ha fáról vagy fémről van szó. A kopott felületeket elég visszacsiszolni, kefélni mindaddig, míg már nem pereg tovább a festék, majd a kapott állapotot konzerválva ezek a régi tárgyak újabb évtizedekig szolgálhatnak bennünket. Fugamentes betonfelületekkel és a most divatos boltívekkel igazán egyedi enteriőrökhöz juthatunk.

Casamance

Farrow&Ball

Távoli tájakon

Ne keseredjünk el, ha bokros teendőink vagy éppen a pénztelenség miatt nem jutunk el távoli tájakra. ezen tájak hangulatát különleges tapétákkal, falfestésekkel vagy éppen képekkel, falfestményekkel otthonunkba varázsolhatjuk, és ha meguntuk, másikat álmodhatunk.

Jub

Jub

3D elmosása

Ha nem szeretjük, hogy lépten-nyomon kontrasztokba ütközik a szemünk a lakásban, akkor jó megoldás, ha a lábazatok, ajtók, falak, díszlécek egyetlen színt kapnak. Az uni felületek előtt jobban érvényesülnek kedvenc tárgyaink is.

Jub

Egyedi falfestés

Nem kell feltétlenül festő után kiáltani, ha nincs több millió forintunk otthonunk kifestetésére. Amennyiben elég erőt és türelmet érzünk magunkban, a bútorok, a padlóburkolat levédése után mi magunk is nekiállhatunk a falak átfestésének. Jó eszközökkel a sima fal képzése igen egyszerű, de bátran nekiállhatunk foltos hatású vagy sávosan festett, illetve elnagyolt találkozással készülő technikáknak is, pár youtube videó megtekintése után.

Arte

Illúzióhatás

Egy kis festék, és gyermekünk máris álló nap egy cirkuszi sátorban érezheti magát. Egy szuperszexi tapéta, és a budoárhatás azonnal garantált, de egy ütős erdőt imitáló falfelülettel máris a természet lágy ölén találjuk magunkat. Divatosak most ezek az enteriőrök, amelyekhez elegendő csupán falfelületeinket, a mennyezeteket újragondolni, és a terekkel harmonizáló színű tárgyakkal belakni.

Annie Sloan

Tárgyak átfestése

Akár egy örökölt régi tárgyról, akár újonnan vásároltról legyen szó, mindenképpen személyre szabhatjuk néhány otthonunkba passzoló különleges színnel. Átfesthetjük a padlót, az ajtókat, az ablakokat, a bútorokat és a tárgyakat is. Felkenhetünk metál festéket, mintákat, vagy létrehozhatunk különleges mintázatú felületeket is. Jó alapanyaggal, némi türelemmel és jó ízléssel hasonló csodákat hozhatunk létre.

Annie Sloan

A fény színezése

Tegyünk a fény útjába színes üvegtárgyakat, akasszunk a karnisra kristályokat, vagy fessünk az üvegfelületekre mintákat, és a napszakonként, évszakonként változó hatás, különleges atmoszféra nem marad el.

Ikea

Bevlo

Top 5 trend

 • A mennyiben a sávos fes tési technikát választjuk, abban az esetben jópofa megoldás, ha a bútorokon is átmegy a lábazat vagy egy-egy falszakasz színe.
 • A plafonról lefolyatott, higított festék egy foltos alapon egészen újszerű hatást eredményez.
 • A fa felületű padlók fehérre, szürkére vagy mintásra festése továbbra is jóval trendibbek, mintha laminált padlót vagy vinylt tennénk a meglévő felületre.
 • A bútorok átfestése kor már a kárpit átszínezésében is gondolkodhatunk, mert a boltokban kapható ecsettel, hengerrel és sprayvel textilre felhordható verzió is.
 • A legújabb trendeknek megfelelően a freskószerű falak, a budoár szellem, három szín egyesítése, a Jin-jang és az illúzióhatás most a nyerő.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop