Színes életérzés Budán

A háromfős család igényei szerint átalakított családi ház kívül-belül megújult. Az építész-lakberendező páros a lakók egyéniségének megfelelően letisztult formavilágú, minimalista stílusú, mégis színes, otthonos, mozgalmas világot teremtett.

szineseleterzesbudan 720

Bár a ház a megvételekor jó állapotban volt, felújítására az újonnan beköltöző háromtagú család igényei miatt volt szükség. Mindenképpen személyiségüket tükröző, élő és vibráló otthonra vágytak, a fürdőszobák kivételével modernebb dizájnra, és az eredeti alaprajz sem felelt meg elképzeléseiknek. Így a felújítás során falakat helyeztünk át, tüntettünk el, nyitottunk meg új ajtónyílásokat, a gépészetet is teljes mértékben át kellett tervezni. Új elektromos vezetékek kerültek mindenhová, az új kapcsolási terv miatt megszűntek meglévő kapcsolók, konnektorok. Végül a felújítás során a harmadik emeleten született még egy, addig nem létező vizes helyiség a gardróbból, hálószobából és fürdőszobából álló szülői blokk részeként. A megbízó a háromfős család térhasználati igényeit, leginkább körülírható elvárásait az elrendezés kapcsán fogalmazta meg: legyen a házban egy tágas tér a közös kikapcsolódásra, szülessen egy kényelmes étkező és konyha a nagy családi vacsorákhoz. A kérést akceptálva olyan egységet szerettünk volna létrehozni, amely letisztult formavilággal, otthonos terekkel és a lakó egyéniségének megfelelő színes, mozgalmas világgal rendelkezik.

S hogy az otthonosság se vesszen el a modernség oltárán, a minimalizmust fával és kerekded formákkal oldottuk fel. Hangsúlyosak a színek és azok játéka, a megbízók ódzkodtak a komor, egyhangú terektől. A tulajdonos nem határozott meg előre költségkeretet, ám, mint minden építkezés, így természetesen ez is tartogatott előre nem tervezett plusz kiadásokat a faláthelyezések okozta statikai problémák miatt. Ezzel együtt igyekeztünk mindenből jó minőségű, de közép árkategóriás terméket választani. Meglévő bútorral nem kellett számolnunk, minden cserére került, hiszen régi házuk stílusa merőben eltérő volt a most kialakítottól, így volt lehetőségünk a felépített koncepciót új bútorokkal feltölteni. A találkozók előtt mindent előválogattunk, így ügyfelünknek már csak egy szűkebb keretből kellett megtalálnia a személyiségéhez leginkább passzoló darabokat.

A térkialakítás praktikus és funkcionális kialakítását azóta is nagyon élvezi a család, hiszen sok, számukra nem várt előnyt tartogatott. Őszintén elmondhatjuk, hogy e munkánk ékes példája lehet annak a könnyedségnek, amely szerencsés esetben egy ház felújítását jellemzi. Nem volt szükség olyan döntésre, amely csorbította volna a végső összképet, vagy rombolta volna az eredetileg meghatározott koncepciót.

  

Hiszünk abban, hogy a dizájn és a funkcionalitás ugyanolyan fontos szerepet tölt be az egyes terek megalkotásánál. Ennek fényében részletes, alaposan ellenőrzött megoldásokat tervezünk, amelyek biztosan kivitelezhetők.

szineseleterzesbudan portre

Wágner-Héjja Fanni  Csohány Borbála
okl. építészmérnök           lakberendező


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop