Lakberendezés ínyenceknek

Üdítő folyamat vette kezdetét, amikor új építésű otthonuk megtervezésével Kádár Helent bízta meg a három fiút nevelő pár. Annak fényében, hogy a háziasszony igazi ínyenc, ha lakberendezésről van szó, az életterek minden pontja kiemelkedő figyelmet kapott.

lakberendezesinyenceknek 720

Budapest egy új kertvárosi lakónegyedének 165 négyzetméteres, kétszintes háza alaprajzilag tökéletesen kielégítette az öttagú család igényeit, ezért csak kis mértékben kellett módosítani az építészeti terveken. Számomra nagyon fontos, hogy munkáimnál a tulajdonosok elvárásai és ízlése szerves részét képezze a megvalósult projektnek. A belsőépítészeti tervezés és lakberendezés összetettsége miatt a folyamat izgalmas volt, amelyet a család hölgytagjával kéz a kézben jártunk végig. Bár a közös munka alkalmával sokszor egyeztettünk, minden egyes tervezés kezdetét is többórás vagy akár többnapos igényfelmérés előzte meg, ahol az összes részletre kiterjedően térképeztük fel a kívánalmakat és lehetőségeket. Ez alkalommal hangsúlyossá vált, hogy a nappali – konyha – étkező mennyire fontos élettér számukra. A földszint a közös időtöltés és vendélátás színtere, amit kitűnően kiszolgálnak a tágas terek. Rövid idő alatt kialakultak a személyes kedvencek, kinek a konyha, kinek a reggelizőpult, kinek a sarokfotel. Mára már szinte megszokottá válik a nagyméretű tévé betervezése is az enteriőrbe, ami ebben az esetben mégsem hivalkodó, hiszen belsimul a tárolóelemekkel kiegészített médiafalba. A teljes alsó szinten egységes anyaghasználattal dolgoztam, ahol kérésemre a bútorasztalos csodálatos munkát végezve, a parkettához igazította a fafurnér színét, tökéletes összhangot teremtve a hideg- és melegburkolattal. Míg e helyiségekben a világos színek dominálnak, az emeleten egy másik világba csöppenünk, amely meleg, sötétebb tónusaival a nyugodt tanulást, kikapcsolódást és pihenést szolgálja. A szülői háló budoár hangulatú fürdőjével békét árasztó menedék a mindennapi rohanásban, míg a fiúk enteriőrjei minimál stílusúak. Tervezésüknél a helykihasználáson és funkción túl – személyiségüket is figyelembe véve – választottunk színeket, textileket, lámpatesteket, valamint terveztük meg az egyedi igényekre szabott épített bútorokat és ágyfejvégeket, amelyeket a tapéta- és szőnyegmintázatok inspiráltak.

Minden munkámnál alapvetés, hogy a helyiségek egymással is összhangban legyenek, s bár itt az enteriőrök bővelkednek látványos, izgalmas megoldásokban, végül egy harmonikus egység született, részleteiben is a lakók személyiségét tükrözve. A közös munka különleges, baráti hangulatban zajlott, és az öttagú család nagy örömmel vette birtokba új otthonát.

  

Otthonunk minden nap hatással van ránk. Számomra fontos, hogy segítsek megbízóimnakmegtalálni önmagukata számos stílus között. Munkám során a funkciót szem előtt tartva igyekszem olyan otthonokat kialakítani, amelyek kiszolgálják lakóik minden igényét.

monokromszinekharmoniaja portre

Kádár Helen
enteriőrtervező,
lakberendező


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop