Szieszta és esztétika

A kétgyermekes bilbaói házaspár rendszeresen jár kikapcsolódni a közeli tengerparti városba, ahol napfényes, trendi, 65 négyzetméteres nyaralójuk Natalia Zubizarreta munkája.

Ez a trendi spanyolországi nyaraló nem más, mint egy két kisgyermekes család, Sofia és Tomás nyaralásainak békés helyszíne. Mindketten Bilbaó-ban élnek, dolgoznak, ahonnan nincs messze Pedernales, ez a közkedvelt tengerparti település, ahol fiatalabb korukban megismerkedtek. A földszinti lakáshoz tartozik egy szép kert és a tengerre néző kilátás is. Gyökeres átalakításra nem került sor, a konyha, nappali-étkező, fürdőszobák és a 2 hálószoba eredeti elosztása az előszobával együtt érintetlenül maradt. „Sötét szobák, fényesre lakkozott fa padló, komor színű ajtók, kerámiaburkolat és elavult bútorok… Ezek fogadtak bennünket, és nekünk nem volt sem időnk, sem elég fantáziánk ahhoz, hogy mindezt aktualizáljuk.” – mesélik a tulajdonosok. Minden amellett szólt, hogy segítséget vegyenek igénybe. Natalia Zubizarreta belsőépítész számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a viszonylag kicsi, 65 négyzetméteres térből. Ahol tudtak, pénztárcakímélő megoldásokat alkalmaztak, ezért például a régi fapadlót nem szedték fel, hanem renoválták, majd fehérre lakkozták, növelve ezzel a lakásban lévő világosságot is. Sofia és férje még arra is megkérte a lakberendezőt, hogy a konyhában egy kis étkezőhelyiséget alakítson ki. Natalia ezt úgy oldotta meg, hogy praktikusan „kiszervezte” a mosó- és szárítógépet a hátsó udvarba egy kis mosókonyhába, így a két kisgyerekkel már kényelmesen étkezhetnek a konyhában.

Mindent, ami nem volt rossz állapotban, igyekeztek megmenteni, és döntésüket a mai napig sem bánják, hiszen a régi alapanyagok a lakás értékét növelik. Natalia szerette volna, hogy a lakásnak legyen némi tengerparti „feeling”-je is, ezért azt kezdeményezte, hogy a meglévő ajtókat lakkozzák kékre. Ez, mint ahogy Natalia legtöbb ötlete is, a tulajdonosok részéről kedvező fogadtatásban részesült.

A fiatal spanyol belsőépítész, Natalia Zubizarreta a személyiségre fókuszáló tereiről ismert. Tíz éve alapított stúdiója a lakberendezés
valamennyi fázisában segíti klienseit az ingatlan kiválasztásától a téralakításon át a legapróbb kiegészítők megvásárlásáig. Alapvetően légies, nőies, élhető terei közkedveltek Spanyolország szerte.
Natalia Zubizarreta
lakberendező
www.nataliazubizarreta.com

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop