Multipor belső oldali hőszigetelés

A tökéletesség a részletekben rejlik
Akciós okostégla
Könnyed, légies dekorációk élettereinkbe

Magyarországon azért van szükség több fűtési energiára, mert a meglévő, elöregedő lakásállomány hőszigetelése nem megoldott, építésük idején nem fordítottak figyelmet arra, hogy a fűtéshez szükséges energiaigény alacsony legyen. Épületszerkezeti szempontból a külső oldali hőszigetelés az ideális, amennyiben erre nincs lehetőség, megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel kialakított belső oldali hőszigetelés szintén egy élhetőbb és egészségesebb lakókörnyezetet nyújt.

Az új rezsifizetési szabályozás, illetve környezetünk védelme érdekében felül kell vizsgálni az ingatlanok, lakások energiafogyasztását, és amennyiben szükséges, biztosítani kell a megfelelő hőszigetelést, hogy a hőveszteség és a fűtésszámla minimálisra csökkenjen. Pozitív tendencia, hogy egyre több lakástulajdonos fel is újítja otthonát, mert a határolószerkezetek (nyílászárók, födémek, falak) korszerűsítése együttesen hosszú távú megtakarítást eredményeznek. Vannak azonban olyan ingatlanok, amelyek esetében a külső oldali hőszigetelésre nincs lehetőség, például a műemléki védelmi épületek az eredeti homlokzat megtartása miatt, illetve beépítési korlátok, társasházak homlokzatai (tulajdonjogi problémákból adódóan). Megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel ezeknél az ingatlanoknál a belső oldali hőszigetelés nyújthat élhetőbb és egészségesebb lakókörnyezetet.

A Multipor hőszigetelő lapok alacsony páradiffúziós ellenállása és kapilláris szerkezete biztosítja, hogy a belső oldali hőszigetelés párazáró réteg nélkül kerüljön kialakításra. A hőszigetelés egyben páraszabályozó szerepet is betölt, amelynek során a fal belső oldalán a páratartalom alacsony marad, így a korábbi hideg felületen nem csapódik le a pára. Amennyiben felesleges vagy anyagilag nem fér bele az egész lakás belső oldali hőszigetelése, akkor akár csak egy-egy szobában is kiválóan alkalmazható, már az is nagyban javítja a kívánt energiamutató elérését. Sőt, kézi fűrésszel egyszerűen méretre vágható, könnyen alakítható, akár házilag is elkészíthető, a felrakása minimális hulladékkal jár. A belső oldali hőszigetelés elkészítése után a falszerkezet felületi hőmérséklete megnő. Vegyünk egy példát: ha fűtés nélkül a szoba hőmérséklete 20 °C,, a fal felületi hőmérséklete mindössze 19-19,5 °C-ra csökken, amely változás szinte elhanyagolható, a komfortérzet egyáltalán nem romlik.

A Multipor termék további nagy előnye, hogy nem tartalmaz éghető komponenseket, így az A1 tűzvédelmi besorolásba tartozik. Azaz, egy váratlan lakástűz esetén nem táplálja a tüzet, nem fejleszt füstöt vagy mérgező gázokat, sőt megvédi a mögöttes szerkezetet. A lap struktúráját tekintve stabil, ásványi kristályszerkezetű hőszigetelő, nem tartalmaz szálas anyagot, így új alternatívát nyújt a hagyományos, szálas vagy műanyaghab szigetelésekkel szemben. Lúgos kémhatása alapvetően megakadályozza a gombák és penészspórák elszaporodását. Gyártásuk környezettudatos technológiával, természetes szervetlen alapanyagok (homok, cement, víz) felhasználásával történik, ebből adódóan a Multipor ásványi hőszigetelés megfelel a vonatkozó környezetvédelmi követelményrendszernek, amelyet a hazai független tanúsító szervezet a Környezetbarát Védjegy használatának jogosultságával is igazol.

www.xella.hu

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

2
  2
  Az Ön Kosara
  Éves előfizetés
  2 X 5600 Ft = 11200 Ft
  Fél éves előfizetés
  2 X 2800 Ft = 5600 Ft