Szép és okos – nyílászárók passzívházakhoz

Fújható ásványgyapot termékek fejlesztése
Európai Hulladékcsökkentési Hét
Talpalatnyi melegség – avagy padlófűtés az Uponortól

A Nyugat-Európában már évek óta nagy népszerűségnek örvendő passzívházak hazánkban is megkezdték térhódításukat. Az energiaárak növekedése és a megújuló energiaforrásokra való átállás mellett nem kérdés, hogy ez a fajta konstrukció lesz a jövő épülete. Most az Inoutic szakértői segítenek abban, hogyan válasszuk ki hozzá a megfelelő nyílászárókat.

szepesokosnyilaszarok 720

A passzívházak legnagyobb előnye a hagyományos épületekkel szemben, hogy a kiemelkedő hőszigetelés révén a beltéri levegő hűtéséhez és fűtéséhez csupán elenyésző energiamennyiség szükséges. Ezek az épületek nemcsak környezetkímélő mivoltukból lopják be magukat a kivitelezők és beruházók szívébe. Az utóbbi időben sokat hallani a fossziliserőforrások kimerüléséről, és ezzel párhuzamosan megfigyelhető az energiaárak egyre nagyobb mértékű növekedése. Vagyis gazdasági szempontból is érdemes passzívház építésén gondolkozni, hiszen hosszú távon költséghatékonyabb a fenntartása.

szepesokosnyilaszarok 1
Szigorú elvárások
A passzívházak kiváló hőszigetelési tulajdonságaikat nagymértékben köszönhetik a magas minőségű nyílászáróknak, hiszen rajtuk keresztül történik a legnagyobb légcsere. Így ezek azok az elemek, ahol leginkább fontos okosan választanunk ahhoz, hogy a lehető legjobb hőszigetelést érjük el.
A passzívház besoroláshoz az EU-s előírás szerint az épület ablakainak Uw (hőátbocsátási tényező) értéke legfeljebb 0,8 W/m2K lehet. „Az Inoutic Eforte ablakprofilok megfelelnek a szigorú előírásoknak, így kiváló választás ilyen típusú épületek kivitelezéséhez is. A remekül szigetelő nyílászárókat felújításnál is alkalmazhatjuk az energiahatékonyság javítása érdekében” – mondta el Búcsi János, az Inoutic értékesítési menedzsere. A 84 mm-es beépítési mélység akár tripla üvegezést is lehetővé tesz.

szepesokosnyilaszarok 2
Tökéletes szigetelés, kifinomult külső
Az Eforte profilok kiváló hőszigetelésük mellett a műanyag nyílászárók minden egyéb előnyével is rendelkeznek. Így például rendkívül könnyen tisztíthatók, és nem igényelnek különösebb karbantartást. Kiválóan védenek a párásodás és a huzat ellen, és a remek szigetelés miatt a fűtőtestet nem szükséges az ablak alatt elhelyezni – így a belső tér kialakításában még nagyobb szabadságot kapunk. Sőt, az egyedi ragasztási technológiának köszönhetően egyedi méretezésű nyílászárók is beépíthetők! A prémium minőségű profilrendszer nemcsak a hőszigetelésről, hanem a hangszigetelésről és a betörésvédelemről is magas szinten gondoskodik – így családunk kényelme és biztonsága felől is nyugodtak lehetünk.
Szabadságot nemcsak a nyílászárók méretében kapunk, hanem azok színében is – a gyártó 40 féle dekorfóliát kínál, amelyek közt megtalálhatók szürke, fémes, faerezetű és extravagáns színek is. Sőt, akár szürke maggal is kérhetjük a profilokat, így például a fémhatású fóliákkal az ablakok nyitott állapotban is egységes megjelenést kapnak. A környezetbarát házhoz pedig még tudatosabb választás, ha a profil újrahasznosított EcoPowerCore anyagból készült, így újabb lépést tehetünk a Föld megóvásáért.

További információ: www.inoutic.hu

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop