Szebbé, jobbá, lakhatóbbá tenni!

A piacvezető pozícióra törő Poli-Farbe hazánk utolsó magyar tulajdonban lévő festék- és vakolatgyára családi vállalkozásból nőtte ki magát. Vezetése igyekszik magasabb értékrend alapján vezetni a céget, termékfejlesztéseivel segíteni a biztonságosabb lakókörnyezet megteremtését.

szebbejobbatenni 720

A hazai vállalkozásokkal ellentétben nem követő magatartást tanúsít, hanem fontosnak tartva az innovációt, magyar vegyipari szakemberek segítségével, laboratóriumának és a gyártógépeinek fejlesztésével folyamatosan bővíti termékportfólióját, és olyan együttműködésre törekszik globalizált innovatív cégekkel, amelyekkel sikerül a technológiai nehézségeket leküzdeni.
Egyik ilyen komoly kihívás a beltéri levegő szennyezettségének csökkentése. Ötven éve még ismeretlen fogalom volt a ma már népbetegségnek számító allergiát kiváltó „beteg ház szindróma”, hiszen szinte minden termék – bútorok, szőnyegek, festékek, lakkok, de már az élelmiszerek is – tartalmaz rákkeltő formaldehidet. Ennek elkerülése érdekében már 2011 tavaszától a Poli-Farbe gyártósoráról a hazai festékpiacon egyedülálló formaldehidmentes falfestékek gördülnek le: a POLI-FARBE PLATINUM egyrétegű beltéri falfestéket a legjobb magyar vegyipari mérnökök között jegyzett fejlesztők alkották meg, 2016 újdonsága a PLATINUM RIO, nyolc csodás új árnyalatban, a PLATINUM-mal azonos receptúra alapján. S itt van 2016 másik szenzációja: az innovatív POLI-FARBE INNTALER AIR CLEANER légtisztító beltéri falfesték, amely The DOW Chemical Company és a Poli-Farbe közös termékfejlesztésének eredménye. A légtisztító beltéri falfesték a zárt térben a különböző lakberendezési tárgyakból felszabaduló formaldehid molekulákat – a levegőből megszűrve – megköti, és ártalmatlan vízgőzzé alakítja át. A vízgőz természetes úton elpárolog, a körforgás eredményeként pedig „tisztul” a belső tér levegő összetétele.

Nem tekinthető hát véletlennek, hogy a cég 2010 óta csaknem megduplázta árbevételét. Kedvezően hatott az értékesítésre a barkácsáruház-láncok kivonulása, a lakásépítési piac élénkülése, ez évben a CSOK bevezetése. Soha még nem voltak ennyire keresettek a magasabb minőségű, formaldehidmentes termékek, legújabb festékükkel pedig jelentősen csökkenthető a helyiségekben az egyéb anyagokból származó formaldehid koncentráció. A Bács-Kiskun megyei vállalat 233 embernek ad munkát, de jövőre szeretné megduplázni termelőkapacitását. Uniós forrásokat is bevonva egy 1,2 milliárd forintos beruházásra készül bócsai telephelyén, hogy napi 8 órában éves szinten 40 000 tonna fehér festék előállítására legyen képes. A Poli-Farbe a termelőkapacitásának bővítésével egyértelműen piacvezető pozícióra tör. A gyár forgalmának több mint kétharmadát hazai szakkereskedések, festék- és barkácsüzletek adják. A 132 üzletet számláló Pannon Festék Hálózat tagjai a festékgyárhoz hasonlóan családi vállalkozásként működnek, s a festékgyár organikus növekedése e szakkereskedések erősödését is jelenti.

Végül az olimpia évében az sem mellékes tény, hogy a Poli-Farbe a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú támogatója.


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop