Szabálytalanul tökéletes

Benjamin Dhong tervezői kézjegyét az egyszerű és a bonyolult, a drága és az olcsó anyagok keverése jellemzi, s mindezt rendszerint megspékeli néhány olyan formabontó megoldással, amelytől élettel teli és könnyed lesz a tér.

szabalytalanultokeletes 720

A neves japán származású lakberendező, Benjamin Dhong saját kaliforniai házába enged bepillantást, amely egy régi mezőgazdasági területen épült. A tervező tökéletesen elengedve fantáziáját és kreativitását, ötvözte a környezet sajátosan szép jellegét, a ház egykori parasztház karakterét és a country stílust, anélkül, hogy túl ódon hangulatot nyernének az enteriőrök. Kombinálta a bolhapiacok kínálatát, a kézzel készített helyi tárgyakat, a modern dizájnelemeket, Európát és Ázsiát, régit és újat, a drága luxusminőséget az olcsóval. A japán belsőépítészetre jellemző a részletekben megbúvó szabálytalanság és tökéletlenség, ami mégis egységet hoz létre. Ezt a szemléletet használta a tervező, aki egyébként is szeret különböző stílusokat bevinni egy adott szobába, így a kortárs francia dizájn, a régi lámpák, kicsi dolgok a ’60-70-es évekből, a kínai export holmik mind-mind bekerültek az enteriőrökbe. „Néha úgy érzem magam, mint egy hajóskapitány, aki a világ minden tájáról hazahoz apróságokat, s egyiktől sem tud megválni. Így valamennyi tárgy megtalálja helyét a lakásában.” – mondja Dhong.

A 180 négyzetméteres ház fókuszában álló nappalit úgy alakította ki a lakberendező, hogy az ülőalkalmatosságok ne legyenek túlságosan távol egymástól, hiszen a nappali a meghittség, az együttlét minőségét szolgálja. Kemény támlájú székek helyett kényelmes, puha kanapét választott, egy marokkói stílusú díványt, s egy ugyancsak marokkói szőnyeget. Az étkező és a konyha egy légterű, a nyeregtető alatt megnyitott, fával burkolt mennyezet jellegzetes megoldás a country stílusban. „Drámai a fény és az árnyék játéka napközben a mennyezeti gerendákon. Sokkal több ez a tér számomra, mint egy étkező vagy egy konyha. A szépség és a harmónia jelképe.” A konyha tálalószekrényét Myra Hoefer tervezte, 19. századi francia mintára. Dhong egy dizájnos kerámiakészletet tárol benne, amely festményként hat az amúgy is gyönyörűen megtervezett térben.

A tisztaság jegyében a tervező a legtöbb tárgyat fehérre festette, és fehér textileket, kiegészítőket választott a hálószobába is. Mint vallja, az egyediség, a saját szellemiség, a kreativitás egy lakást is műtárggyá varázsolhat. Dhong otthonában ez a teljesség iránti vágy a könnyedséggel karöltve jelenik meg, nagyon szép, élhető, finom keretet adva a tervező életének.

  

Benjamin Dhong San Franciscóban élő, japán származású belsőépítész-lakberendező. 2007-ben alapította meg saját irodáját, a Benjaim Dhong Interiorst. Kedvenc stílusa a country, amelyet ázsiai, európai építészeti megoldások keverésével valósít meg.

szabalytalanultokeletes portre

Benjamin Dhong
belsőépítész


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop