Sült kacsamell humusszal, snidlingpesztóval

Második otthon a Balaton-parton
A perspektíva bűvöletében
Zöldbableves snidlinggel



sultkacsamellsnidlingpesztoval 720

Hozzávalók 4 személy részére:
4 bőrös kacsamell, só, frissen őrölt bors, 40 dkg főtt csicseriborsó, 5 dkg tahini (szezámmagpaszta), 2 citrom frissen facsart leve, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál szezámmagolaj, só ízlés szerint, 1 nagy csokor snidling, 1 dl olívaolaj, 5 dkg parmezán, 2-3 nagy csipet só

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A kacsamellen a bőrt beírdaljuk, és megsózzuk. Egy forró serpenyőben a melleket a bőrös részükkel lefelé 5-6 percig sütjük közepes hőfokon, majd megfordítjuk, és a másik oldalon is sütjük 3 percig. Ezután a húst hőálló tálba helyezzük, és az előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Ha elkészült, lefedve 10 percig pihentetjük tálalás előtt. Ezalatt elkészítjük a humuszt, amihez a főtt csicseriborsót 1 dl főzőlével együtt (vagy a konzerv levével) beleöntjük egy turmixba. Hozzáadjuk a tahinit, az olajat, a citromlevet, a sót, a megpucolt és lereszelt fokhagymát, és az egészet összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, adunk hozzá még egy kis vizet. A snidlingpesztóhoz a snidlinget az olajjal és a parmezánnal összeturmixoljuk, majd a kacsamellet a humusszal és a pesztóval tálaljuk.

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop